Hülye listáktól és évösszegző cikkektől hangos mostanában az internet, és ez alól az Impulsecreator sem lesz kivétel idén. Ha szeretnénk sem tudnánk buzzfeedesen hatásvadászok lenni, mindössze arról lesz lentebb szó, hogy Google Analytics-adatainkat alapul véve megmutatjuk nektek a legolvasottabb 2014-ben született cikkeinket. A top tízbe belefért néhány interjú, IPC mix és mélyebb lélegzetű áttekintő cikk is, szóval ha ezek anno kimaradtak, az ünnepi kajakóma közben most lesz mit olvasni.

ipcszav2014-629-2

10. IPC Mix .66 – DJ Vapour – 140 Nu Skool Rave (+ interjú)

Kisebb szenzációval indult az év, mikor az amenekkel tarkított jungle és drum&bass egyik nagy rajongója, DJ Vapour készségesen válaszolt kérdéseinkre, és még egy remek mixet is prezentált az IPC olvasóinak. A 140 bpm körül “döcögő” nu skool rave szett igazi csemege, még most is érdemes pörgetni.

ipcmix66-djvapour

9. VA – Aftershock EP Vol. 4 (Dutty Audio)

BTK és kiadója, a Dutty Audio ebben az évben három válogatással, valamint Psidream, Skitty és Bohemian maxikkal jelentkezett. Elsőként a népszerű Aftershock sorozat negyedik része jött ki még februárban, melynek tracklistájában a friss, ismeretlen nevek kapták a főszerepet és szállították a minőségi neuro hangzást.

aftershock

8. Lemezajánló extra – IAN Autorun

Májusban (is) járt nálunk a jelenkori drum&bass egyik nagy szenzációja, Wilkinson. A RAM-istállót erősítő slágergyáros mellett a hazai support egyike IAN Autorun volt, akinek segítségével új rovatot keltettünk életre. Lemezajánlójában egyszerre mutatta meg aktuális kedvenceit néhány személyes gondolat kíséretében és adott némi ízelítőt is abból, hogy miről szól/szólt Wilkinson mellett pörgetett szettje.

ian2

7. Dom & Roland interjú – A jó zenét szeretném visszahozni!

Huszadik születésnapját ünnepelte 2014-ben a Metalheadz, ebből a buliból pedig mi magyarok sem maradhattunk ki. A zsúr egyik vezére Dom & Roland volt, aki az est végén, Ulterior Motive után kegyetlen szettel csapott le minden talpon maradt partizóra. Oldalunknak adott interjújában pedig a ‘headzet éltette, mesélt saját kiadójáról, legutóbbi remixalbumáról és arról, hogy milyen szerepe van Ed Rush és Optical találkozásában vagy a Tramen kialakulásában.

domandroland1

6. Miniinterjú – DJ Ren az Outlook mixverseny győztese!

DJ Rennek idén összejött az, ami minden basszusnehéz lemezlovas vágya: egy mixversenynek köszönhetően kijutott az Outlook fesztiválra. Az eredményhirdetés után készült miniinterjúban kiderül, hogy miként jutott el a győzelemig, plusz a nyertes pálya-szettet is meg lehet hallgatni.

djren_kesz

5. “2015 márciusában… remélhetőleg…” – Dillinja interjú

Nemcsak az év egyik leginkább várt külföldi fellépője volt Dillinja a budapesti drum&bass színtérnek, de ittjártakor tett is egy ígéretet: márciusban érkezik az új album. Emellett a Friday jelentőségéről, jungle-ről, a vinyl formátum elhagyásáról és produceri újításokról nyilatkozott, de hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy nem az album információnak örültünk legjobban.

dillinja-interju

4. IPC Mix .67 – Magical Gravity (+interjú)

A könnyed diszkóbass jeles hazai képviselői erős éven vannak túl, hiszen a számos fellépés mellett több zenéjük is a Mainframe-nél landolt. Emiatt éppen ideje volt, hogy kicsit beszélgessünk a Magical Gravity-s srácokkal és felkérjük őket egy táncparket-kompatibilis IPC mix készítésére.

ipcmix

3. A RAM-sztori – 1. rész

Az egyik legrégebbi és jelenleg is legnépszerűbb angol drum&bass kiadó történetét vettük át két részben tavasszal. Az első rész természetesen a kezdetekről szólt és nem kevés drum&bass-himnuszt elevenítettünk fel a RAM múltjából.

ramblack_629

2. A basszus teljes spektruma – 15 éves a Bladerunnaz

Nemcsak az IPC, hanem a Bladerunnaz is 2014-ben töltötte be 15. életévét. A szervezőcsapat legendás bulikban gazdag történetét ez a cikk foglalja össze a kezdetektől napjainkig. Vigyázat, a nosztalgia garantált!

blade15_629

1. Egy érzelmes ember a dropok zivatarában – Ed Rush interjú

Ed Rush eljövetele minden alkalommal nagy ünnep, ezúttal a fellépése után még egy remek interjút is adott, melyben sokat mesélt jövőbeli terveiről, kedvenc zenéiről és a főzésről.

edrush_interju1

Share.

About Author

Leave A Reply