Februárban kiadott rollerek, dzsungelek és lélekhez szóló dnb-k kaptak helyet a legújabb lemezajánlóban, olyan előadók szerzeményei, mint például Lynx, Coco Bryce, Tim Reaper, Paradox vagy DJ Die! A tíz kiemelten ajánlott track mellett sok további gyönyörűség vár rád az IPC Spotify playlistben, ami a cikkel egy időben frissült figyelemre érdemes februári megjelenésekkel!

Lynx – Druids (Soul In Motion)

A tavaly áprilisban kiadott Souped Up-os maxija óta nem sokat lehetett hallani Lynx-ről, de most felbukkant egy újabb kétszámos anyaggal Need For Mirrors kiadóján; a két track természetesen hozza azt a magas színvonalat, amire Lynx-től mindig is számítani lehet. A megjelenés kiemelt(ebb) darabja a Druids, ami az öblös basszusok és a messziről felismerhető cammogó dobképlet mellett tele van a Lynx-re jellemző drámai hatásokkal.

Solah & Bcee – Everything Is Possible (Hospital)

Épp ideje volt már annak, hogy reflektorfénybe kerüljön Solah, több zenén is tündökölt vokáljával az utóbbi években, az egyik egyértelmű csúcs a Halogenix-szel közös Out Of Line volt. A Hospital-os szerződést ünneplő első single alapjait Bcee szerezte, az erősebbik darab az Everything Is Possible, ami nagyjából olyan, mintha egy kedves popzene lenne átültetve drum&bass környezetbe. Solah itt is remekel, jöjjön még sok ilyen.

Coco Bryce – Dial M For Myor (Critical)

2020-as Hold The Line EP-je után visszatért Kasra kiadójához Coco Bryce! Az új anyag összes zenéje megérdemli a figyelmet a Sam Binga remixekkel együtt, de kiemelten ajánlott a Dial M For Myor, ami egy igazán remek egyvelege a halftime, jungle és rave elemeknek.

Bungle – Colours (Spearhead)

Érdemes a teljes Space Shift EP-ben elmerülni, hiszen Bungle új Spearhead-es megjelenésén nem igazán akad hiba. Többféle hangulatot érint a négy zenén keresztül Bungle, a Colours-zal például folytatja jó szokását: Marcus Intalex előtt tiszteleg egy egyszerre súlyos, acides és könnyed rollerrel.

Friske – The Reason (Requisite)

Friske-re mindig lehet számítani, ha az ember gondosan megformált Metalheadz-hangzásra vágyik. Saját címkéjén kiadott, The Reason-re keresztelt zenéjén hozza a rá jellemző formulát: az álomszerű és érzelmes dallamvilágot mélyreható és karcos basszusokkal, ropogós breakekkel ütközteti, létrehozva így egy tökéletes egyveleget, ami egyaránt hat a testre és lélekre. Szép!

Paradox – Streetbeat (Paradox Music)

A funky dobképletek nagy mestere, Paradox mostanában lassabb megoldásokkal is jelentkezik. Ilyen a Streetbeat is, ami mindössze 155 bpm-en fut, ami azért előnyös, mert a precízen szabdalt doboknak több helyük van érvényesülni.  Gyönyörűen szól.

Watch The Ride & Emz – Ready4Dem (Hospital)

A DJ Die, Randall és Dismantle alkotta banda ismét a grime-ban (is) nyomuló Emz-zel közösködött, melynek végeredménye egy vagány drum&bass roller lett. Kevés menőbb dolog létezik a szcénában mostanában a Watch The Ride-nál, ez az új track sem okoz csalódást.

Tim Reaper – Agony Tonight (Sneaker Social Club)

Azt hinné az ember, hogy a jungle és a körülötte mozgó basszusnehéz műfajok zászlóvivő kiadójánál a modern jungle királya, Tim Reaper rendszeres vendég, de konkrétan ez az első szereplése a címkén. Erősen indul az együttműködés a Sneaker Social Club-bal a főleg uk hardcore hatásokat felvonultató Hardcore & Rubble EP-n, melynek különleges darabja az Agony Tonight. A track első felében a dancehall elemek dominálnak, aztán váratlanul átcsapunk rave-hangulatba

Cassius Select – RSN (Cassius Select bandcamp)

A temérdeknyi jungle zene közt mostanában nehéz igazán egyedi darabokat találni, de Cassius Select szokatlan dobképlete és a köré épített atmoszféra olyan, amire felkapja az ember a fejét.

DJ Die – Clear Skyz (1996 VIP) (Gutterfunk)

Az egyik legnagyobb bristoli dnb szám elveszettnek hitt VIP verziója bukkant fel 25 évnyi DAT kazin pihenés után! A Clear Skyz ezen változatát ugyanakkor írta Die, mint az eredetit. Sokat nem is változtatott rajta, ettől függetlenül jó hallani a VIP-t. Főként a basszusfutam lett megvariálva, érdemes kivárni a második dropot, ahol még feltűnőbb lesz a különbség.

A fenti tíz számot és még rengeteg kiváló februárban megjelent zenét az alábbi IPC Spotify playlistben is megtalálod!

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply