Albumok, EP-k, klipek és mix is fért a 23. hét villámhíreibe olyan előadók és kiadók kapcsán, mint Calyx & Teebe, Blu Mar Ten Music, Playaz, Dose, N3GUS, Liquid V, Lenzman és Serum. Mint mindig, most is rengeteg streamelhető anyag jár a rövid olvasnivaló mellé!

CALYX-TEEBEE-PACKSHOT-BIG

  • Az egyre fentebb törő N3GUS újabb klippel tűnt fel a mókás Walk The Walk videó után. Partnere a zenében és a klipben ismét Jakes, aki mostanában szerencsére megint egyre többet pörög a drum&bass-ben. Míg a Walk The Walk-ban azon kívül nem lehetett túl sok koncepciót felfedezni, hogy N3GUS a stúdióban, Jakes pedig egy kádban (igen, kádban) hülyéskedik, addig az új track-hez, a One Man Army-hoz már valamivel komolyabb történet készült. Túlságosan mélyre most sem merültek a srácok, hiszen a klipben “mindössze” zombi partiarcoktól menekülnek, miközben az erősen trap-es, hömpölygő alapra magyaráz Jakes. A track június 22-től lesz kapható, a klipet pedig itt lehet meglesni.

  • Júliusban ismét drum & bass mixszel gazdagodik a népszerű Fabriclive sorozat, a széria 76. részét ugyanis a hatlejátszós szettjeiről elhíresült Calyx & Teebee páros készítette. A 34 trekket felsorakoztató mix sokszínűre sikerült, hiszen többek között Break, Dub Phizix, az újonc Brain Crisis, Calibre vagy Grildok neve fémjelzi, az idősbbeknek pedig több klasszikus zene okoz majd kellemes perceket (hazánkat Chris.SU képviseli a Solaris VIP verziójával).
  • Érzelmes, törékeny, atmoszférikus – ilyen jelzőkkel lehet illetni a BMT Music új megjelenését, amit két orosz hölgy, Tiiu és Faib prezentál. A zseniális Mutated Forms és Frederic Robinson anyagok után ezúttal középtempóra vált a label, ugyanis a lányok filmzenébe hajló dubstep / bass music darabokat készítettek, amiken ráadásul Tiiu kissé földöntúli hangja is felcsendül. A maxi szolid oldalát az All Good Things képviseli, míg a morcos, harapós basszusokkal is megtűzdelt hangulatot a Faib-bel közös Be With Me szállítja. Május végétől kapható!

  • Rövid időn belül két új-zélandi dnb-szólóalbum került a polcokra, hiszen Dose mellett Borderline is előrukkolt a maga LP-jével. A Flashes Of The Future csatlakozik Dose anyagához, és ugyancsak belép a jó albumok társaságába. A kellemes atmoszférájú, felezett ritmusú bevezető után elindul a változatos techy-expressz, az egészen visszafogott daraboktól a táncparkett-szaggató trekkekig tágítva a hangzást. A producerre jellemző reece-parádé természetesen végigköveti az egész anyagot, egy-egy zenébe pedig besegítettek “külsősök is”, pl. a State of Mind vagy MC Coppa.

  • Ahogyan az már korábban is sejthető volt, a Liquid V nyárra igazán belendül. Szinte még ki sem hűlt Paul T és Edward Oberon megjelenése, illetve a Submorphics remekre sikerült EP-je, máris néhány lépésnyi távolságba került a Marvin Gaye-en és Quincy Jones-on felnövő Blade anyaga. A július 7-én megjelenő, három track-et tartalmazó F.A.M.E EP a példaképek tudatában nem meglepő módon a soul és funk mintákat helyezi előtérbe, miközben lazán gördülnek alattuk a drum&bass dobok.
  • Már tényleg csak néhányat kell aludni ahhoz, hogy magunkévá tehessük Lenzman debütáló albumát! A Metalheadz által kiadott Looking At The Stars kétségkívül 2014 egyik legfontosabb LP-je, ami június 16-tól lesz kapható teljes egészében. A várakozás finisében készült egy klip az album egyik non-dnb track-jéhez, amiben a gyönyörűen soul-os hangú Martyna Baker énekel.

  • A Chronic Records legutóbbi néhány megjelenése főként a sötét, dzsungeles hangzások rajongóit részesítette előnyben, ám ezúttal a kiadó egészen más irányba kacsint ki. A következő Chronic-os EP-ért Serum a felelős, akit főleg jump-up, és részben jungle-be hajló zenéi miatt ismertünk és szerettünk meg. A Big Loader EP címre keresztelt négy track teljes mértékben autentikus, lecsupaszított és underground jump-up: semmi finomkodás nincs bennük. Mocskos basszusok és csiszolatlan dobképletek csapnak le a hallgatóra, amik nem rendelkeznek komplex jelentéstartalommal, ám annál nagyobbat robbantanak a tánctéren. AZ EP-ről egyelőre nem sok infó lelhető fel az internet világában, érdemes figyelni a V Recordings oldalát a fejleményekért, mert valószínűleg néhány héten belül érkezni fog az EP!
  • Részben Serum-hoz is kapcsolódik a következő hír is: június 23-án érkezik a Flavours válogatás hetedik része! A Playazon megjelenő, 10 track-ből álló dalcsokor megpróbál mindenki kedvében járni, de természetesen – a kiadóhoz híven – a jump-up rajongók fognak legjobban járni az EP-vel. Az egészen szolid, bristoli szépidőket felelevenítő daraboktól kezdve az elvetemült szörnyekig szerepel sokféle vonulata a jump-up-nak, olyan előadóktól, mint Serum, Pleasure vagy Konichi. De aki figyelmesen hallgatja a The Flavours EP Vol. 7-t, az talál némi likvidet és minimalizmust is!

Share.

About Author

Leave A Reply