Alakul az újabb ígéretes magyar kiadó, hiszen az Eatbrain nagyszerű albuma után most Chris.SU labelje, a FATE rukkol elő megjelenéssel. A három kollabot tartalmazó – dallamos-romantikus, tánctérrobbantó és visszafogottan kopogó zenéket felvonultató – Illusion Of Choice EP jövő héttől lesz elérhető. A zenék bemutatásában maga Chris.SU volt segítségünkre, aki készségesen kommentálta a trekkeket.

fate002

A Solaris, a Higher, a Guardian Angel vagy a Together In The Night által kikövezett “romantikus-dallamos” vonalon lavírozik a címadó zene, mely MC Fedora és Stamina MC hangjával operál. Magán viseli a hasonló hangzású Chris.SU zenék minden sajátos jegyét, így valószínűleg sokszor halljuk majd a nyári sunrise szettekben (akár az instrumentális verziót is).
Chris.SU: “2013 novemberében kezdtünk el dolgozni a címadó dalon. Lindennel (Stamina MC) már régóta terveztünk közös munkát, még a Tactile időkből. Tavaly ősszel úgy döntött, hogy itt tölt Budapesten pár napot. MC Fedorával egyébként 2010-ben ismerkedtek meg az esküvőmön. A vokálokat Dóránál vettük fel, és a szöveget is ott írtuk, a zenét később igazítottam a rögzített anyaghoz és kb. áprilisra nyerte el végleges formáját.”

A rongylábúak a State of Minddal közösen írt Above Earth-nek örvendhetnek, mely a trancy intró után igazi szeletelésbe csap át. Főidős szettekben kötelező darab, a nehéz reece-ek és a sújtólég-dobok szinte maguktól formálják az ikszlépéseket.
Chris.SU: “Szintén 2013 novemberében kezdtük el Patrickkel (State of Mind) a munkát a zenén, éppen európai turnén volt, és két hétvége közt Budapesten töltötte az időt. Nagyon gyorsan haladt a munka, és még azon a héten sikerült egy játszható béta verziót készítenünk. Később változott néhány dolog a tapasztalatok alapján, amelyek csak DJ-zés közben derültek ki, illetve Stu, a másik tag is hozzáadott ötleteket. Kb. 2014 februárjára el is készült a final mix.”

Az EP sokszínűségét a Spinline-nal közös trekk, a Stereotype teszi teljessé. Apró dobokon gördül a roller, a basszus lent morajlik, a cinek okosan ciripelnek.
Chris.SU: “Ez egy régebbi zene, és eredetileg egy külföldi kiadón jelent volna meg. Talán 2012-ben kezdtünk hozzá a Spinline srácok közül Márkkal (Gamma) és Norbival (Safair), már nem emlékszem pontosan. Utóbbival a Tactile-ban már nagyon sokat dolgoztam együtt korábban. Akartam az EP-re egy mélyebb, basszus-orientált zenét, és mivel az angol megjelenés nem jött össze, nem szerettem volna, hogy kárba vesszen. A mixdown-on sokat dolgoztam, hogy 2014-es hangzású legyen, és az eddigi visszhangok alapján jól döntöttem, hogy megjelentetem.”

Szépen felépített, három eltérő hangzású zenét felvonultató, ezáltal sokszínű EP-t hozott össze Krisztián és a csapat. Várjuk az újabb rilízeket! Aki pedig egy jóféle DJ-szettet szeretne hallani Krisztiántól, az pörgesse a legutóbbi Bladerunnaz Radio Show-t, amiben Fedorával együtt interjút is adott a vendégmixe előtt (a mix külön, duma nélkül itt hallható).

Share.

About Author

Leave A Reply