A szezonban nem vagyunk híján a remek megjelenéseknek. A jobbnál-jobb drum and bass albumok és single-ök mellett persze az egyenesebb ütemek kedvelői sem panaszkodhatnak. Bár legújabb ajánlónknak nem célja egy definitív listát adni a teljes négynegyedes palettáról, azért kiragadunk néhány érdekesebb megjelenést a kíváncsiabbak, vagy erre fogékonyak számára

VA – Quartet Series 003

Nagy öröm egy ilyen listát magyar vonatkozású megjelenéssel kezdeni – mi több, nemcsak magyar, hanem drum and bass-es vonatkozása is van az új Quartet Series kiadványnak. A Dirt Crew-t már megjárt Bal 5000 legújabb zenéje ezúttal Nachtbraker friss válogatásán hallgatható. Az acides hangzású trekk mellett három kiváló füstös, jazzes house darab kapott helyet.

Kornél Kovács – The Bells LP

A szintén magyar származású, egyébként Svédországban alkotó Kornél Kovács debütáló albuma kiválóan összefoglalja a producer elmúlt közel tíz évét: a néhol vidám, máskor melankolikus grúvok akaratlanul is egy sötét, fülledt táncteret juttatnak az ember eszébe. Egészen egyedi és zseniális hosszanjátszó, nem ajánlott kihagyni!

Mall Grab – I Just Wanna EP

A lo-fi ütemeket szállító Mall Grab ugyancsak termékeny az utóbbi időben: a zenéjében a pop, hiphop és hagyományos housemintákat ötvöző fiatal producer ezúttal is igen komoly munkát tett le az asztalra. A háromtrekkes EP forró, pattogós ütemei rögtön elkapják az ember figyelmét – a soul-t idéző címadó szám mellett a Kalumbo törzsi ritmusai is kiváló tánctrérrobbantó slágerek, nem véletlenül fogynak rekordsebességgel az ausztrál srác lemezei.

VA – Dirtybird Campout Compilation

A basszusközpontú hauzzene hívei sem unatkozhatnak: a Dirtybird összehozott egy tizenkét zenés gyűjteményt a kiadó all-star csapatával. A Dirtybird Campout fesztiválhoz kapcsolható albumon a kiadóra jellemző techhouse kapta a főszerepet, olyanok hozzájárulásával, mint Justin Jay, Kill Frenzy, Will Clarke vagy a Catz’n Dogz. Akik nem idegenkednek a húzós bézlájnoktól, azoknak kötelező anyag, még ha akad is néhány középszerű darab a listában.

Perc & Randomer – Igneous EP

Az angol technoszcéna két ismert alakja első alkalommal kollaborált, de remélhetőleg nem utoljára, mert valami egészen elképesztőt hoztak össze. Az Igneous EP az őszi techno megjelenések talán legérdekesebbike. Indusztriális zajok, morgó basszusok, torz cinek és hangos dobok tökéletes masszája. Vigyázat, erős cucc!

Marco Zenker – Phony Pictures EP

A kicsit dallamosabb technovonal is gazdagodott: a német Marco Zenker testvérével közösen futtatott kiadójukon adta ki legújabb EP-jét. A Phony Pictures aszimmetrikus technogyűjtemény (egy kis kakukktojással), epikus, mozifilmekbe illő akkordokkal és dallamokkal.

Mivel a fentiek természetesen csak a töredékét alkotják az elmúlt néhány hónap termésének, ezért a Spotify-on készítettünk egy listát, ami a fenti kiadványokból vett ízelítők mellett néhány további kedvencünket is tartalmazza, lásd itt:

Share.

About Author

vinyl junkie

Leave A Reply