Csütörtök este Anglia egyik legnyersebb, legdurvább és mostanában legnépszerűbb stílusa, a grime szól a Telepen. A UK Garage vadhajtásaként indult műfajt az elődjéhez hasonló módon ignorálja a hazai elektronikus zenei szcéna, ezért ha kicsit is bírod az olyan előadók zenéit, mint Skepta, Dizzee Rascal, Kahn & Neek, Wiley, vagy Stormzy, és szeretnéd a saját szobádon kívül, mások társaságában hallani ezt a zenét, akkor holnap este célozd meg a Madách teret. Rendszertelenül jelentkező Lemezajánló extra rovatunkban a buli egyik fellépője, a futurebeat-ütemek kismestere, Illrock osztja meg öt kedvencét a grime és garage világából, melyek nagy valószínűséggel pörögni fognak az eseményen is.

Kano – P’s and Q’s

“Számomra örök favorit. Amikor 2007 környékén belecsöppentem a grime-ba, ez volt az első olyan szám, ami rögtön rabul ejtett. Nem véletlen, hogy Kano még mindig az egyik kedvencem a szcénából.”

Dizzee Rascal – Bubbles

“Egyszerű, nyers mégis hipnotikus hatású beat és kőkemény flow. Dizzee Rascal harmadik lemezéről egyértelműen kiemelkedett számomra ez a trekk.”

P Money – Panasonic

“P Money hamarosan megjelenő lemezét már nagyon várom. A Panasonic tökéletesen megtestesíti azt, amit a grime-ban szeretek. Hihetetlen tempójú és kemény flow, valamint elektronikában gazdag, a ’90-es évek videójátékok zenéjéből és hangjaiból merítő alap.”

Yungen Ft Sneakbo – Ain’t On Nuttin Remix 2 – Stormzy, Bashy, Angel, Benny Banks, Ghetts, Cashtastic

“Nehéz elmenni amellett, hogy sokan ülnek fel a trapvonatra grime-on belül. Ez valakinek bejön, valakinek nem. Azt gondolom, ennél a zenénél sikerült megtalálni azt a közös nevezőt, aminél még a hardcore grime fanok sem feltétlen húzzák a szájukat.”

Conducta – City Breeze

“Amikor újra komolyabban elkezdtem foglalkozni a garage zenével, azzal a nem titkolt céllal, hogy hazai produktumot állítsunk elő a srácokkal, Conducta volt, aki azt a vonalat képviselte, ami a legközelebb állt hozzám. Klasszikus és a friss hangzások tökéletes egyvelege.”

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply