Most már tényleg megérkezett a tavasz, ennek megfelelően a márciusi mixajánló a vidám, napsütéses szettektől hangos!

Mumdance b2b DJ Storm @ Rinse.FM 14th March 2017

Mumdance mostantól hetente zenél a Rinse.FM-en, amit érdemes lesz rendszeresen követni, ugyanis ezen facebook post alapján a zenész nagyon komolyan veszi a műsort. Az első adásban a dzsungeles hatású zenéiről ismert Special Request volt a vendég (nem kevés techno zenével), a másodikban pedig a drum&bass first lady, DJ Storm. Utóbbiban ketten együtt annyira masszív uk hardcore és jungle szelekciót hoztak össze, ami valószínűleg hűen idézte meg azt, ami a kilencvenes évek elején zajlott angol kalózrádiókon. Nagyon súlyos törilecke ez a műsor.

FD – DJ Mag Weekly Podcast

FD mixe tananyag kellene, hogy legyen minden feltörekvő DJ számára. A DJ Mag-nek készített egyórás dnb szettjén hallatszik, hogy körültekintően válogatta a minőségi darabokat, függetlenül attól, hogy mi a zene megjelenési dátuma. A szelekció mellett a nagyon finom, észrevétlen átmenetek és a változatosság miatt erős ez a mix. A Serious EP-vel taroló FD minden számot hagy kibontakozni, nincs őrült kapkodás és ez így van jól.

Calibre & MC DRS – Beats 1 Mix

Többségében Calibre felvételeket tartalmaz ez a Beats 1 mix, ami visszafogott, középtempós és dubos zenékkel indul, majd átvált finom és mély likvidekbe, végül eljut a szigorúbb hangvételig is. Tökéletesen ívelt mix, amire DRS a tőle megszokott profizmussal MC-zik. Többször hallgatós szett.

DJ DNR – Plastik Traxx Mix Series Vol. 2

A bolygó egyetlen UK Garage stílusra szakosodott lemezboltjának tulaja, DNR összerakott egy főleg négynegyedes, klasszikus garage hangzású zenékkel töltött mixet, a végeredmény pont olyan vidám és lendületes, amire tavasz elején szüksége van az embernek.

Fracture – DJ Mag Bunker #6

Elérkezett első válogatásához Fracture kiadója, az Astrophonica, melyen többek közt Sully, Sam Binga, Stray és DBridge szerepelnek egy-egy zenével. Meglehetősen erős kiadvány lesz ez a 160-170 BPM-es jungle/juke/autonomic/bass vonal kedvelőinek. A DJ Mag Bunker sorozatában a Gradients névre keresztelt, április végén érkező válogatás kapta a főszerepet, így a label feje is a felezett ütemeket és a jungle-t tolta előtérbe szettjében.

Sully – Rupture Promo Mix

A mostani jungle revival egyik jeles alakja, Sully semennyire sem fogta vissza magát, mikor összerakta a londoni Rupture bulisorozatnak ezt a félórás mixet. Az amen-tenger mellé fért egy-két kakukktojás is, például a szinte csak basszusokból álló Glass remix cirka 20 bpm-mel felgyorsított változata, ami elképesztően jól szól ilyen tempón is. Sully a fentebb említett DJ Mag Bunker show-ban is játszott egy hasonlóan kiváló szettet, érdemes azt az egyórás anyagot is csekkolni.

DJ Flight – The Next Chapter 3.10

A decemberi, Lenzmannel közös Next Chapter után végre megérkezett DJ Flight podcast-sorozatának folytatása! Csak a szokásos történik: Flight az aktuális, illetve a közelgő megjelenések közül mutatja meg szigorú minőség-kontrollal a legjobb darabokat. Vegyesen a tavaszias likvidektől kezdve a kísérletező darabokon át a vadabb törtekig. Letöltés és stream itt.

DJ Marky – D&B Set March 2017

Igaz, van benne 45 percnél egy nagyon rossz lakossági track, de Marky márciusi mixe ezt leszámítva annyira jó, hogy megőrülsz. Főként éneklős, vidám likvideket pörget a brazil DJ, amik remekül passzolnak az egyre tavasziasabb időjáráshoz.

Sci-Clone – Live on The Liquid Lowdown, Base FM, Mar 2017

Kisebb szenzáció az, hogy a Sci-Clone, avagy A-Sides és Nathan Haines összeállt egy mix erejéig az új-zélandi Base FM-en! Míg A-Sides a többnyire aktuális vagy közelmúltbeli lélekbézeket pakolta egymás után, Nathan egy kis fuvola-játékkal szállt be. Meglehetősen kockázatos élő hangszerrel rájátszani egy mixre, Nathan viszont tökéletesen megoldotta ezt a feladatot és nem vitte túlzásba a dolgot, sőt, kifejezetten jót tett játéka az összes zenének.

Synkro – Memories Mix

Retrospektív albummal jelentkezett néhány hete az ambientes, melankolikus elektronika nagy mestere, Synkro. A gyakran drum&bass tempón is alkotó producer egy 61 perces mixet is készített a visszatekintéshez, mely tökéletes késő esti hallgatnivaló, kizárólag nyugodt, meditatív zenékkel.

DJ Ren – Dzsungel Könyve 2017.03.21

A könnyed és tavaszias trackek ugyanúgy jelen vannak DJ Ren kétórás élő szettjében, mint a tengermély és komor hangulatú darabok, na és persze nem hiányozhatnak a dzsungelek sem!

War – MethLab Mix 2

A légkalapácsok hangjait tökéletesen megidéző sablon-neurofunk zenék világából jócskán kitűnik War, aki bár hasonlóan súlyos és agyon kompresszált számokat készít, valahogy mégis képes lelket vinni műveibe. A mixben hallható, átlaghoz képest komótosabb és apránként kibontakozó trackek közül szinte biztos, hogy többhöz is van köze a bristoli producernek, mert hozzá nagyon hasonló hangzás köszön vissza ebben a bő félórában. A sötétség és indusztriális atmoszféra csúcsra van pörgetve az első perctől az utolsóig, mégis emberközeli marad végig a második MethLab mix; War ügyesen mellőzi azokat a zenéket, amik csak a technikázásról és a frekvenciák szakszerű beállításáról szólnak.

Ha megvoltak a fenti mixek, próbáld ki ezeket is:

Ha ez sem elég, nézelődj a februári és januári ajánlókban!

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply