Április hetedikén lesz a második StrangeFunk-buli a vasi megyeszékhelyen. A line upban külföldi név, úgyhogy megvan az apropó, hogy megismerkedjünk a promoterrel.

A StrangeFunk-ot a tősgyökeres szombathelyi Buda Bálint a.k.a. Optic4l Vibes keltette életre, és a február közepi buli pozitív fogadtatása megerősítette abban, hogy érdemes pörgetnie a dolgot. A feltörekvő DJ és producer Optic4l Vibes amúgy 2011 óta a dnb elkötelezettje, a kedvenceit és inspirátorait firtató kérdésre Mefjus, Misanthrop, Billain, Phace, Emperor és a Noisia neveit sorolja, a kiadók közül a Neosignalt, a Criticalt és a Bad Taste-et emeli ki. A zeneírás és DJ-zés általános iskolás kora óta érdekli, eleinte hip-hoppal és egyéb stílusokkal próbálkozott, aztán a drum and bass mellett horgonyzott le (amelyben azóta is folyamatosan próbál fejlődni, és alakítja a saját hangzását).

A buliszervezés ötlete 2016 nyarán merült fel benne, hiszen noha a környék régen remek buliknak adott otthon, az elmúlt években nem igazán volt felhozatal. A környékbeli DJ-kkel tartott “bevezető” bulikon szép számmal jelentek meg a fiatalok, így alakult, hogy Bálint egységes arculatba akarta foglalni a partikat, amelybe a feltörekvő külföldi vendégek is beleférnek. Az első StrangeFunk-est sikere folytatásért kiáltott, szóval hétvégén jön a következő etap, a line up-ban azzal az osztrák Wingzzel, aki a Demand és a Flexout címkéin már letette névjegyét, és azzal az MVRK-val, aki az Avantgarde-on debütált, a Proximitynél jelent meg másodszor, a hónap végén pedig megint a Basher vezette kiadónál jön egy négyszámos EP-vel.

A StrangeFunk fő iránya a neurofunk és a deep/tech-vonal lesz, a line upokban a hazai és a külföldi szcéna nagyobb figyelmet érdemlő, minőséget produkáló, feltörekvő DJ-ivel.

StrangeFunk 002
2017.04.07.
Szombathely, Bohém
Wingz (AT) [Demand Records, Flexout]
MVRK [Proximity, Avantgarde, In-Deep Music]
Optic4l Vibes [StrangeFunk]
Tibo [StrangeFunk]
Kace
Belépő: 1000 Ft

Share.

About Author

Music is my only friend.

Leave A Reply