Mixeket és rádióműsorokat hallgatni jó, pláne olyan jókat, amik ebben a válogatásban kaptak helyet! A lazuláshoz, melóhoz, tanuláshoz, vagy bármilyen szabadon választott tevékenységhez ajánlott szettek között találsz drum&bass, jungle, garage és dubstep stílusokban mozgó darabokat, meg olyanokat is, amik többféle műfajban utaznak egyszerre.

Benji B w/ Goldie Headphones mix @ BBC Radio 1, 22-02-2017

Benji B utolsó februári műsora kiemelten ajánlott hallgatnivaló a drum&bass rajongók számára, még úgy is, hogy dnb és jungle alig szól a háromórás adásban. A műsorvezető egyrészt megemlékezik több zenével a Funky Drummer break néhány napja elhunyt dobosáról, Clyde Stubblefieldről, másrészt lejátszik egy közel egyórás mixet a hamarosan új albummal jelentkező Goldie-tól, melyben az aranyfogú művész azokat az inspiráló zenéket mutatja meg, amiket szívesen hallgat otthon, fülesben.

Lenzman x Dan Stezo – The NQ Mixtape Volume 2

A LenzmanDan Stezo páros lassan annyira elválaszthatatlan és együtt kiválóan működő lesz, mint mondjuk Calibre és DRS. Legújabb mixük apropója természetesen Lenzman saját címkéjének második kiadványa, melyről a 70 perces mixben több darab is felcsendül. Végig csak a legjobb aktuális lélekkel teli basszusok szólnak, néhány okosan megválasztott régebbi darabbal vegyítve – likvides arcoknak kötelező anyag!

J:Kenzo – Rinse FM Podcast 2nd February 2017

J:Kenzo februári Rinse.FM-es műsorának első felében hemzsegnek a jobbnál jobb fejlehajtós, bólogatós, mély és meditálós dubstepek. (Az itteni bulijakor készült interjút itt találod.) Sötét darabokat szór lendületesen az Artikal kiadó feje a hallgatókra, ez a szelekció nagy hangerőn hatékonyan reseteli az ember agyát egy nehéz nap után. A mix második fele a jungle, drum&bass és halftime zenéké, rengeteg forró dubbal tűzdelve. A trekklistát hiányolók fellélegezhetnek: nagyjából az összes számot felkonferálja J:Kenzo.

DBridge – Slick Tapes Vol 1

DBridge egy újabb mixsorozatot indított el, aminek első része főként a tengermély, ambientes és kísérletező hangzások kedvelőinek ajánlott. Az Exit kiadó feje a mix több pontján is olyan zenéket mutat fel, amik erősen vegyülnek a mostani “szenzitív” r’n’b és pop világával… lehet ez lesz az új trend az Autonomic után? A Slick Tapes további érdekessége, hogy vizuál is jár a mixhez a slicktapes.com oldalon.

Tasha w/ Storm @ Radar Radio 06-02-2017

Tasha, az egykori Feline névre keresztelt női DJ-banda tagja most ünnepelte Radar rádiós rezidenciájának második évfordulóját, a szülinapozáshoz pedig egyik hősét, DJ Stormot invitálta meg. A műsor első órájában Tasha nyers, olykor acides techno szelekciója hallható, a második órában pedig bekapcsolódik DJ Storm egy hosszú beszélgetésre, melynek során a Metalheadz női DJ-je visszaemlékszik a drum&bass előtti időkre. Érdekes sztorikat hallhatunk arról, hogy miként kattant rá az elektronikus zenére és a hardcore-ra, hogyan készült Kemistry-vel közös zenéje, valamint Fabio és Grooverider kulcsfontosságú szerepéről. A dumálás közben Storm bemutat néhány kötelező számot is ebből a korszakból… komoly törilecke az egész interjú.

Seekersinternational – FACT mix 587

Kanada délnyugati csücskéből támad a Seekersinternational formáció, akik az alábbi FACT mix hallatán kétségtelen, hogy nagy rajongói a dub-nak. Ez a műfaj és minden kapcsolódó sajátossága a közös nevezője ennek az egyórás, kiszámíthatatlan fordulatokat rejtő utazásnak, amiben olyan szépen vegyítik a ’80-as évek popzenéjét, diszkót, grime-ot, dzsungelt, hardcore-t és reggae-t, mintha nem lennének fényévekre egymástól ezek a műfajok.

DJ EZ – NS V2

DJ EZ végre újra hallatott magáról! A garage szcéna legtechnikásabb lemezlovasa New Skool Version Two mixében elsősorban 2-step és bassline zenéket pakol egymás után. Bár nem annyira trükkös, mint általában, de ettől függetlenül a szelekció zseniális. Vigyázat, a 80 perces szettben rengeteg az éneklős zene, ami az erre érzékenyek gyomrát megfeküdheti. ;)

Friske – February Mix 2017

“Here’s a taste of what Friske has in store for 2017” – mondja a mixleírás. Ezek szerint ebben a mixben kizárólag Friske zenék pörögnek, és ha ez így van, akkor idén nagyon oda kell figyelni a Metalheadzen hamarosan új EP-vel jelentkező producerre, ugyanis a 35 perces szett az első másodperctől az utolsóig forró! Dzsungeles, ‘headzes hangulat kimaxolva.

Gerra & Stone – Dispatch Mix Jan 2017

A márciusi Bass Camp warm-up buli egyik vendége a Gerra & Stone, akik a Junonak készült mix alapján nem csak producerként, de lemezlovasként is remekelnek. A gondosan válogatott, főleg mély és tech-es zenék közé befért néhány lélekkel teli darab, szépen ívelve.

Detroit Swindle – Red Light Radio 09.02.2017

A Detroit Swindle két tagja a Motown címke, hip-hop és korai house zenék nagy szerelmesei, e mix hallatán ezt le sem tagadhatnák, főleg a Motown iránti rajongásukat. A holland páros producerként főleg a house különféle alfajaiban mozog, itt viszont kizárólag funk, soul és disco zenék pörögnek, remek érzékkel válogatva és mixelve.

Kid Drama – CNVX Mix February 2017

Jócskán túlmutat a tőle megszokott hangulaton Kid Drama, aki februári mixében nem csak a részben általa létrejött Autonomic hangzású trekkeket keveri, de néha bedob egy-két oldschool bombát is, jungle-t is.

DJ Redhot – Rinse FM Podcast 4th February 2017

A tavaly őszi A38 hajós Bass Camp bulin már a hazai közönség is megtapasztalhatta, hogy DJ Redhot mekkora lendülettel és pontossággal keveri a legjobb UK garage zenéket – nagyjából olyan szinten, mint a legendás DJ EZ. Ebben a Rinse.Fm-es műsorban sem visszafogottabb a tempó: Redhot abszolút szórakoztató módon tesz egymás után javarészt vokális 2-stepeket az aktuális és jövőbeni megjelenések közül. A klasszikusokat szinte teljesen mellőző friss szelekcióba fér néhány bassline és bass music darab is, de ettől függetlenül erősen ajánlott azoknak is, akik inkább a UK garage finomabb oldalát kedvelik.

Bryan Gee @ Pyro Radio 13-02-2017

Egy főként likvidfunkra összpontosító, vidám műsort dobott össze a V Recordings feje. Érdemes figyelmesen fülelni, hiszen a kiadó jövőben érkező megjelenéseiből nem kevés ízelítőt ad Bryan Gee.

DevelopMent – Crucast mix

A bassline house egyik legerősebb bázisából, Birminghamből származik Development, aki az utóbbi három-négy évben egyre fentebb tornázta magát a UK garage világában. Új, mindössze félórás mixében repkednek a friss saját darabok, csak néhány trekk erejéig hallható mások által készített zene. Nincs finomkodás, csakis mocskos basszusok szólnak, a mix csúcspontja pedig egyértelműen a Freed From Desire bootleg VIP verziója 11 percnél.

Ha megvoltak a fenti mixek, próbáld ki ezeket is:

Ha ez sem elég, kattints ide a januári mixajánlóért!

 

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply