A zombi-apokalipszist szabadítja rá a világra vezető élőhalott-lemezkiadónk! Pontosabban zombimacskák invázióját, ugyanis a tizedik megjelenést a titkolt kilétű Zombie Cats jegyzi. Az EP körüli felhajtás – a trekkek brutalitásán túlmenően – minden bizonnyal az élőhalott macskákat körüllengő misztikumnak is szól, ugyanis a Tales Of The Undead album után a Must Eat EP lesz az első önálló Zombie Cats megjelenés. Mivel nem kaptam felhatalmazást arra, hogy a formáció valódi személyazonosságára vonatkozóan bármit is eláruljak, kicsit olyan írni a tizedik Eatbrainről, mint „Fekete-fehér, igen-nem”-et játszani, egy dolog azonban tény: mind artwork, mind zenei felhozatal tekintetében újabb kiemelkedő rilíz érkezik kedvenc zombis kiadónk háza tájáról.

eatbraincover_629
A korábban az új Noisiának kikiáltott osztrák Mefjus társaságában elkövetett címadó trekk agyvelőre éhesen mászik az arcunkba, a géppuska-dobok és a vadul tekergőző bassline garantáltan maradandó testi és lelki sérüléseket okoznak. Egy ilyen antré után az atlantai illetőségű Logammel közös Vintage igencsak visszafogottan hat: epikus nagyintró vezeti fel a dropot, lágy dallamok szállingóznak, majd lecsap a súlyos dobok hátán lebegő lfo-filter bassline… Zseniális. Az előző megjelenésen nagy sikerrel szereplő amerikai ceremóniamester, Kryptomedic ezúttal is hallatja hangját, ugyanis legnagyobb örömünkre az Upgrade kőkemény, agresszív, mindent elsöprő basszusviharában szilárd kősziklaként vezet minket sötét strófáival. Az igazság pillanata, avagy a Moments Of Truth fenyegetően érkezik, különböző filmekből mintázott mondatokkal teletűzdelt intrója után zombi-macskaként settenkedik, hogy pengeéles snare-jeit a dobhártyánkba mélyessze. Zeneileg kiválóan felépített, tökéletesen kidolgozott neuróbomba, egyenesen az arcunkba! Ráadásként érkezik az EP-t eposzi magasságokba emelő Nazareth, amelyet ingyenesen letölthetünk a kiadó jóvoltából.

A súlyos artworkbe csomagolt, exkluzív fekete korongok a hónap közepe óta terrorizálják a lemezboltok vendégeit, a Beatport megjelenést pedig július 28-ára időzítették, így legalább van időnk felkészülni addig, amíg a Zombi Macskák elárasztják a digitális zenepiacot. A titokzatos formáció hibátlan munkát tett le az asztalra, amely méltán képviseli az Eatbrain logót, így újabb hatalmas piros pontot véshetünk fel a Jade vezette kiadónak. A rilízzel pedig lehet hangolódni, ugyanis augusztus 22-én az A38-on újra Eatbrain Night, ahol a szlovén Telekinesis mondja az agyzabálás előtti asztali áldást!

Share.

About Author

Leave A Reply