Héhány napja Facebook-oldalán jelentette be az Outlook szervezősége, hogy a Mixclouddal közös DJ-verseny győztese hazánk dnb-nagyasszonya, DJ Ren. Az első helyezés azt jelenti, hogy a világhírű horvát fesztiválon újabb lemezlovassal bővül a hazánkat képviselő gárda. A jeles alkalomból miniinterjút kértünk Rentől, aki Olaszországba utazva is készséggel állt rendelkezésünkre. A cikk végén természetesen meghallgathatjátok a győztes mixet is!

djren_kesz

Az Outlook mixversenyén – rengeteg nevező közül – te nyerted a DJ-szett lehetőségét. Mekkora mezőnyben sikerült győznöd?

Azt írták a posztban, amiből értesültem a sikerről, hogy hihetetlen mennyiségű mixet kaptak, úgyhogy megnéztem es csak görgettem, görgettem… Tényleg sok volt!

A sikeres és népszerű DJ-k közé tartozol, vagyis nemigen van szükséged arra, hogy mixversenyeken vegyél részt. Mi volt az, ami motivált, amikor beneveztél?

Szükségem valóban nincs rá, de ki ne játszana szivesen a stílus egyik legfontosabb nemzetközi fesztiválján? Valójában viszont sosem gondoltam, hogy az ilyesmit versenyeken kellene eldönteni, hiszen – legalább részben – izlés kérdése, hogy kit találunk jó DJ-nek és kit nem. Ezek után pláne mókás, hogyan alakult a sztori. Az Outlook mix contest határidejének hetében volt a Budapest Essentials keretében Budapest Jungle Outlook warm up buli, ahol dBridge és Jubei előtt játszottam. Már a hét eleji She Fire rádióműsorban is erre készültem, úgyhogy egy régebbi és új zenéket megmutató “all Exit Records” szettet játszottam, amit aztán a buli promózásaként kitettem a Mixcloudomra. A hét folyamán több ismerőstől is láttam, hogy nevezi a mixét a versenybe. Még viccelődtünk is a barátaimmal, hogy egy olyan fesztiválon, ahol a nyereményt annak igérik, aki mélyebbre nyúl a mainstreamnél, igazán nyerhetnék én. Majd a bulit követő szombaton, a verseny utolsó napján gondoltam egyet, eleget téve a feltételeknek átneveztem a mixet, lecseréltem a borítót, kiegészítettem a leírást, hogy ne áruljak zsákbamacskát, és szinte elfelejtettem a dolgot… Aztán tessék! Nagyon örülök, hogy így alakult. Egyszerű drum and bass DJ-ként Budapestről az ember szinte nem is számíthat ilyesmire.

Karriered során elég sok fesztiválon játszottál. Melyek a legkellemesebb emlékeid?

Természetesen a Sziget Fesztivál legendás helyszínének, az azóta sajnos már megszűnt Mokka Cukának a bulijai azok, amikre a legszivesebben emlékszem, de a Balaton Soundos Inmedio stage-et is nagyon szerettem. Remélem, jövőre újból lesz egy színpad, ahol a basszusközpontú zenék lesznek túlsúlyban, mert a fesztiválok enélkül számomra nem túlzottan izgalmasak.

Aki itthon szeretne hallani a nyár folyamán, mire készüljön?

Hát, a kedvenc sorozatom, a Friday mellett, ahol majdnem minden héten játszom egy kicsit, egy új dolgot, az AHOY-t is elkezdtük múlt szombaton. Ez az utóbbi évek legszuperebb kezdeményezése, drum and bass-re hajózunk a Dunán egy egész délután! Augusztus 23-án lesz a következő, és ha akkor nem is, remélem, mielőbb beférek megint a line up-ba. Lesz még Sziget is (augusztus 17-én a Critical Night-on játszom Frictionnel, az Ivy Labbel, Kasrával, Mefjusszal és a magyar élvonallal), de előtte még Factory Festival Miskolcon!

Outlook 2014 Mix Competition: DJ Ren by Dj Ren on Mixcloud

Share.

About Author

Leave A Reply