Remek híreket gyűjtötünk össze nektek ezen a héten, szót ejtünk többek közt az amen break-ről, egy kínai underground kiadóról, ingyenes S.P.Y EP-ről, valamint friss Current Value, DRS és Voltage megjelenésekről.

drs

Voltage, az újvonalas jump-up egyik kiemelkedő figurája hétfőn új EP-vel jelentkezett Heist kiadóján. A Co-Lab címkén megjelent nyolcszámos csomag mindegyik trackje a műfaj külön szegleteibe kalauzolja el a hallgatót, de főleg visszafogottabb, minimalista agymenéseket tartalmaz, amik könnyen passzolni fognak sokféle DJ szettjébe a liquid funktól a stadionbézig. A vidám basszusfutamokkal ellátott When The Smoke Clears EP-n egy-egy szám erejéig a legendás Nicky Blackmarket, valamint Regina is közreműködnek!

Ki hitte volna pár éve, hogy Current Value a Criticalon fog megjelenni? Pedig ez történt, a Critical Binary legújabb fejezetét ugyanis a német producer jegyzi. Még mielőtt a rajongók megijednének: emberünk nem erőszakolta meg a rá jellemző iparitechno hangzást. Masszív 2-step alapra helyezte, kiemelte a nagyon hard hangzásból (de azért megőrizte a finom, agresszív ízt), és voilá, kész a Critical-kompatibilis rilíz!

Március 2-án jön ki az első OM Unit & Sam Binga EP, melyet remélhetőleg fog még követni néhány hasonló. A Transatlantic EP egy új kiadón a Bunit-en keresztül lesz kapható és azok számára nem fog meglepetést tartalmazni, akik nagyjából képben vannak azzal, hogy hol tart zeneileg mostanában a két producer. Szerencsére OM Unit és Sam Binga a négy közös track egyikével sem okoz csalódást, egy csipetnyi kísérletezést, halfstep alapokat, oldschool vibrálást és súlyos basszusokat kapunk.

Forró EP-vel jelentkezett a Legion & Logam csapat a New Playaz-nél. Az ötzenés Warehouse-on a trió mellett NC-17 is közreműködik. Ízléses, kifinomult és változatos anyag hallható a play gomb lenyomása után, erről rollerek széles skálája gondoskodik a visszafogottabb hangzásútól a techesebbig. Vigyázó füleiteket az Egyesült Államokra és Kanadára vessétek!

Közeledik DRS második albuma, a Mid Mic Crisis! Türelmetlenségünket enyhíti az LP második samplere, ami március 2-án kerül a boltok polcaira. A korong A oldalán egy finom likvidet kapunk, melyet a Soul:R-on már nem először feltűnő LSB szolgáltat, és nem mellesleg feltűnik benne némi vokállal Tyler Daley is. Másik oldalon pedig a Count To Ten régóta várt VIP-ja pörög, így megállapítható, hogy dupla A oldalas anyagról van szó!

Kínai kiadó promói érkeztek nemrég a postaládánkba. Jól olvassátok, a távol-keleti megaországban is megy a földalatti élet. A Guangzhou Underground eddig három megjelenést tudhat magáénak, a skála pedig nagyon széles, van benne minden a deep house-tól a speed garage-beütésű négynegyedig, az amentől a lassabb tempójú törtekig. A rilízeket Future Ghost, Alex Agore és Lady Blacktronika jegyzi. Érdemes felkeresni a címke Soundcloudját a számtalan finomság miatt, és javasoljuk, tekinteteteket tartsátok is a Guangzhou Underground-on!

Nagyon erős évet zárt a V Recordings, és első 2015-ös megjelenésük két főszereplője is eléggé felpörgött tavaly. Paul T és Edward Oberon amellett, hogy beindították két finom liquid funkos EP-vel saját kiadójukat, a Tilt Audio-t, több ízben is feltűntek a Liquid V-n. Bryan Gee címkéjéhez hétfőn tértek vissza két tánctér-kompatibilis rollerrel, melyek egyúttal megdobogtatják egy dallamos dnb rajongó szívét is.

Nem túl friss információ, de mindenképp érdemes figyelni DJ Madd egy hónappal ezelőtt megjelent R&F Unlimited EP-jére, melyet saját kiadóján, a Roots & Future-ön adott ki. A jelenleg New York-ban élő producer ezzel a hat trackkel több új oldalát is megmutatja, miközben hű marad dub /reggae gyökereihez. A dubwise-hangzás ezúttal juke, ős-electro, jungle és persze dubstep elemekkel vegyül, nagyon erős anyag! Itt pedig egy hosszú és tartalmas DJ Madd-interjút olvashattok.

Skrillex ingyenes megjelenéseket felvonultató kiadóján, a Nest-en ezúttal egy egészen izmos S.P.Y EP jelent meg, ami erősen ajánlott mindazoknak, akik a brazil producer igazán sötét és keménykedős oldalát kedvelik. A tavalyi, két részre bontott Back To Basics album vonalán halad tovább emberünk, tehát kapunk némi oldschool-életérzést, ám ez a négy track már kendőzetlenül a táncteret célozza meg vad basszusaival. Nagyon jól sikerült a Brstl Hardcore EP, fizetnénk is érte!

A zenetörténet egyik legfontosabb és leggyakrabban használt hangmintája, az amen-loop különböző okok miatt sosem hozott pénzt házhoz jogdíjakból a sample tulajdonosainak. Az utóbbi napokban viszont komoly gyűjtés indult annak érdekében, hogy az amen-break elkövetői, a The Winstons pénz formájában is megkapják a nekik járó tiszteletet. A jelenleg 7000 fontnyi összegnél járó kampányról itt olvashattok bővebben, és persze adakozhattok is!

Share.

About Author

Leave A Reply