Hosszabb kihagyás után újra itt a lemezajánló, melynek e heti kiadásában hét, nem feltétlenül ezen a héten kiadott megjelenésről lesz szó.

Serum, Paul T & Edward Oberon – Take My Breath Away / In Too Deep (V Recordings)

Serum, a jumpup és oldschool jungle szerelmese a likvides körökben jól ismert Paul T & Edward Oberon duóval közösen megmutatja a 69-es sorszámú V Recordings lemezen, hogy milyen is az, mikor a stúdióban két különböző világ találkozik. Két lendületes, masszív basszusokkal felszerelt, bulikompatibilis lélekbézt kapunk, melyek közül a Take My Breath Away szállós hangulatával a hajnali órák fáradhatatlan táncosait célozza, a Marcus Intalex munkásságára hajazó In Too Deep pedig a korán érkezőket pörgetheti fel pillanatok alatt. A maxi már vasárnaptól kapható, lemezen is!

Edlan – Lone Pine EP (Fokuz)

Fájdalmasan lakossági house zenék gyártása után az amszterdami Edlan 2016-ban elkanyarodott a drum and bass irányába, ami a Lone Pine EP hallatán meglehetősen jó döntésnek bizonyult. A mindössze húszéves zenész valószínűleg még keresi a saját hangzását, mert elég sokszínű az anyag, származhatna akár négy különböző producertől is. Törzsi elemekkel tűzdelt morcosságtól kezdve búslakodós likvideken át minimalista, trance-es és zongorás kopogásig sok minden megjelenik ezen a Fokuz kiadványon, ami egyáltalán nem baj, mert mindegyik szám rendben van. Megjelenés januárban, az összes trekk itt streamelhető.

VA – Revenant LP (MethLab)

A mostanában nagyon aktív Methlab-brigád új albummal jelentkezett, mely első sorban az indusztriális hangzások és a neurofunk rajongóinak kedvez. Meglepő módon befért néhány rendhagyó darab is Malux, Current Value, Silent Witness vagy Hypoxia & Hyqxyz menetelései mellé. MachineCode egy dubos felezéssel, War pedig egy visszafogott teches rollerrel árnyalja a Revenant LP összképét, de érdemes figyelni Broken Note nyakatekert művére is.

Monty – A Flash Of Luck / Feather Weight (Plasma Audio)

Még csak bő két éve létezik az ausztrál Plasma Audio, de a címkénél ennyi idő alatt olyan arcok zenéi jelentek meg, mint Alix Perez, Sabre, Gamma aka Mark Galaxy, Fre4knc, Proxima, Rido, Icicle, DLR vagy Hybris. Impozáns névsor. A legújabb digitális kiadványon egy kevésbé ismert producer, Monty két halftime-ját hallhatjuk, melyek eléggé különböző oldalait mutatják meg ennek a műfajnak. A Featherweight alig köthető a drum and bass-hez; koszos, laza dobtémájával és nyújtott mintáival sokkal közelebb áll a hiphop szellemiségéhez. A Flash Of Luck mindezt a nyugodtságot egy kövér, savas bassline segítségével ellensúlyozza. Ha tetszett, érdemes elmélyülni Monty szintén mostanában kiadott Binary Vol. 10 EP-jében is, melyet a Critical gondoz.

M-Zine & Scepticz – Fixture / Mainstay / Recollect (Avantgarde)

A korai Virus Recordings cuccok hívői véletlenül sem szabad, hogy elmenjenek az új Avantgarde kiadvány mellett! M-Zine és Skepticz múltidézése nagyon hitelesre sikerült, hiszen nyoma sincs túlkompresszált légkalapácshangoknak és fülsértően süvítő zajoknak. Úgy ütnek és marnak ezek a teches rollerek, hogy közben ott van bennük a nagybetűs FUNK.

Hydro – Ethos EP (BNKR/MethLab)

A MethLab direkt visszafogott, technikás, okos zenékre fókuszáló sorozata úgy látszik, nem tud hibázni. Allied és War után most Hydro adja nevét a BNKR szériához, aki késő esti, nagyvárosi, zord hangulatú, lassan építkező darabokkal kényeztet. Főként hallgatós, kevésbé táncolós anyag, mindenek előtt nagyon szép munka!

Mayforms – Just Wanna EP (Celsius)

A Brazíliában élő Mayforms úgy tűnik, szívesen alkalmaz soul és r’n’b mintákat és énekeket, hiszen a hétfőn megjelent Just Wanna EP mindhárom zenéje ezek köré épül. A könnyedén gördülő dobokra jó érzékkel fekteti a lélekmelengető témákat a 2010 óta számos kisebb likvidcímkénél megforduló producer. Legjobban talán a címadó dal sikerült, de ha nem bánod, ha sok a vokál egy drum and bass zenében, akkor bátran próbálkozz a Hypnotized és Through The Night címre keresztelt rollerekkel is.

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply