Négy igazán jó EP-t hozott ez a hét, kitett magáért a Demand, a Terabyte, az Ingredients és a Shogun Audio is. Négy EP és tizenöt zene rejtőzik a Tovább gomb mögött, nem érdemes lemaradni róluk!

629

Owneath – Bokomaru EP (Demand)

Egyenesen Kijevből érkezik az új Demand-EP, amely ezúttal a kevésbé megszokott ütemek kedvelőit célozza meg. Owneath négyzenése a halfstep-hiphopstep-széttörtstep-nekeressünkráskatulyátstep vizein evez. Akinek bejön mondjuk az Ivy Lab-féle 20/20-hangzás, az imádni fogja ezt a cuccot is. A Juku baljós és komor, a címadó Bokomaru pofont osztogat és aljasan pofánröhög a főtéma belépése után, a Pay Me gonosz bohócként hahotázik és fenyeget, az Overload meg némi tudományos-ipari mellékízű dolgot adagol. Egyik zene sem lesz a táncterek atombombája, de ha dnb-csömöröd van és szívesen hallgatnál valami kreatív elektronikát, akkor felesleges tovább kutakodnod.

VA – Depth Range EP (Terabyte)

Maradjunk egy kicsit a lassabb tempónál, hiszen a sokszínű Terabyte is ebben a hangulatban rukkolt elő új válogatás-EP-jével. A megjelenés jó bizonyíték rá, hogy igenis figyelni kell a kevésbé ismert arcok zenéit, mert bőven lehet közöttük értéket találni. A négyzenésen szereplő producereket állítólag az Ivy Lab állítja majd szélesebb röppályára, amit nem is csodálok. Egy kis footwork-hatás, basszusnehéz menetelés, jól adagolt perkaválaszték, mélytengeri búvárkodás: mindez négy számban. Jegyezzük meg ReDraft, Reminder, Kid Kun és HP.Ritch nevét, fogunk még hallani róluk!

VA – Ingredients 050 EP (Ingredients)

A mai helyzetet ismerve ötven vinilmegjelenés kiadása megsüvegelendő eredmény. Az Ingredients három zenével ünnepli a félszázadik rilízt, és aki ismeri a kiadót, az pontosan tudja, hogy most sem fog csalódni a minőségben. Ezúttal a klasszikus hangzás került fókuszba, és a kiadófőnök, Clive is kivette a részét a zenélésből. A Response és Pliskin-féle Code 98 indulásakor rögtön a jó öreg Intalex & ST Files-sound ugrott be, a zene a How You Make Me Feel kistestvére is lehetne.
A B oldalon már jóval sötétebb, hipnotikusabb hangulatot áraszt a Parasite, és Spirit basszusorientált egyenessége is inkább a komor partihangulat megalapozója.
Bravó, Ingredients, előre a századik felé!

VA – Shogun 100 EP Part 3 (Shogun Audio)

A Fourward, Karma, a Total Science és Break alkotja az ünnepi sorozat harmadik elemének névsorát, szóval a sokszínűségre nem lehet panasz. Az osztrák négyes nem a mostanában megszokott, divatos neuróvonalat hozta az EP-re, és milyen jól tette! Kifejezetten vidám, izgalmas trekk a Yung Bongo, érdemes lenne több ilyet írnia a sógoroknak. Karma D.ablóval közös zenéje nem sok érzelmet váltott ki belőlem: elég sablonos cucc, bár a korrektség kedvéért hozzá kell tenni, hogy az átlagnál semmiképpen sem rosszabb. A Total Science ezúttal egy dallamos nótával jelentkezik, amely kiváló eleme lehet bármelyik nyári napfelkeltés szettnek. Van atmoszférája, vokálja, kicsit trancy-kicsit utazós-kicsit elszállós, folyékony darab. Break is a zeneibb (vagy fogalmazzunk úgy, hogy a _még zeneibb_) énjét adja a zárótrekkhez. Nagyon lent van a basszus, komótosan hömpölyög az Emeralds, de a Symmetry-főnöktől jól megszokott reece-bongó páros most sem hiányzik.
Szerintem ez a négyzenés lett a Shogun 100-sorozat eddigi legjobbja.

Share.

About Author

Leave A Reply