A többek között a Basher vezette Proximity és az izgalmas Diffrent kiadó holdudvarában feltűnt fiatal angol producer, Hyroglifics új EP-je a Peer Pressure gondozásában jelenik meg január végén. A zenésztől megszokott sokszínű, izgalmas, néhol komor, máshol melankolikus vagy szigorú sound jellemzi a Visceral címet kapott háromtrekkes rilízt, mely egy újabb strigula Hyroglifics jól sikerült munkáinak sorában.

HYROGLIFICS - VISCERAL EP_ipc

Aki nem ismeri a mindössze húszesztendős fiatalembert, annak érdemes utánanéznie, hiszen többek között olyan nevek támogatását (és folyamatos DJ-szupportját) tudhatja maga mögött, mint az Ivy Lab (azaz Sabre, Stray & Halogenix), Kasra és Basher, profi hangzását az idei Outlook fesztivál közönsége is tesztelhette (a hallgatóság pedig a nemrég készült új, bő félórás mixén keresztül leshet be műhelyébe). Az eddig visszafogott rollereiről és morcos minimáljairól ismert producer egy kicsit dallamosabb oldalát mutatja meg a Visceral EP-vel.

A címadó trekk játékos, effektekkel tarkított dobja mélyen hömpölygő basszuson ül, közben fel-felcsendülő vonós- és szintifutamok alakítják a zene atmoszféráját. Az Esseker névre keresztelt szerzemény az EP bombája, semmi nyoma könyörületnek vagy a másik két zenére jellemző dallamosságnak, hiszen egy kifejezetten monoton, tánctérre való darabról van szó. Az In Your Arms – címéből is kikövetkeztethető módon – ismét a romantikus-szentimentális hangulatot kedvelők zenéje lehet. Nehéz drum and bass-nek nevezni, hiszen a stílusra csak sebességében hajaz. Leginkább DBridge egy-egy munkájához hasonlítható a halfstep alapra épülő, férfivokál-töredékkel operáló szerzemény.

Hyroglifics nevét érdemes lesz megjegyezni, mert 2014 igazi áttörés lehet neki, ha sokszínűségét, különféle stílusokra való nyitottságát továbbra is fiatalos lendületével és kísérletezőkedvével elegyíti.

Share.

About Author

Leave A Reply