Rregula és Dementia párosa, avagy a Zombie Cats formáció ezúttal a Dutty Audio soron következő korongján mutatja meg, mit is jelent számukra a drum and bass mostanság. A Bloodline EP három trekkje a korábbról ismerős, pusztítóan elvetemült hangzáshoz viszonyítva meglepően visszafogottra sikeredett, és a kőzúzda helyett inkább színtiszta funkot kapunk az arcunkba.

zcats_629

BTK címkéje minden alkalommal stabilan hozza a kötelezőt: hol változatos, újoncokat is felvonultató, hol jól ismert producereket szerepeltető megjelenései révén a Dutty Audio neve számomra egyet jelent a konstans minőséggel és a tánctérorientált trekkekkel. A 30. Dutty ennek megfelelően igazi csemegét szállít, méghozzá a Zombie Cats közreműködésével. A formációról már egy ideje köztudott, hogy Rregula és Dementia kettőse, és – köztünk legyen szólva – az új alteregó egyúttal új szintet is hozott kettejük munkáját illetően.

A Perpetrator rövid intrójában egy igazi fúria adja tudtunkra, hogy miért is vagyunk mi tulajdonképpen elkövetők. A súlyos dobokkal operáló, mégis légiesen könnyeden ugrándozó főtéma végig képes lekötni a figyelmünket, a szövegelős minta pedig végigkísér minket. A címadó Bloodline már inkább hozza a zombimacskás aljaskodást: kompromisszummentes dobokon hömpölygő szétcsavart reece-rengeteg, változatos effektek és megoldások színezik ki a trekket. A Safra vendégszereplésével (és talán Morgan Freeman hangjának felhasználásával) készült Gaining Time sem arra megy rá, hogy a földbe döngöljön, sokkal inkább egy kellemesen döcögő, kiválóan összerakott zene érzetét kelti.

A Dutty Audio-rilíz után lassan, de biztosan érkeznek még Zombie Cats-trekkek különböző platformokon, többek közt az Eatbrain által a napokban meglebbentett Mirror Universe LP-n is, de addig be kell érnünk a Bloodline EP-vel, amely digitális formában már hétfő óta elérhető.

Share.

About Author

Leave A Reply