A Critical legújabb dobása a Phace & Friends, amelynek főszereplőit már ismerhetjük korábbról. Természetesen nem egy új szitkomról van szó, bár ez az EP simán lehetne a Jóbarátok drum and bass verziója, ugyanis a német Phace a vendégek nagy részével már dolgoztt együtt korábban, sőt, a producerek szoros baráti kapcsolatot ápolnak.

phace629A dnb-szcéna „leginkább electrohangzású” kiadója 86. megjelenését a germán neuró köré építette. És milyen jól tette, ugyanis a trendektől elrugaszkodott, kísérletező vonalat ötvözheti a tánctereken jól működő trekkekkel úgy, hogy minden kollaborációban tisztán kivehetők az elkövetők markáns stílusjegyei.

Bäng Bäng, mondja az első trekk, de nem a kedvesem lő le, pusztán csak egy sima Phace & Mefjus-agymenésről van szó: a több kevesebb-elv szellemében készült trekk falbontó kickjeivel és néhány jól elhelyezett effekttel kiváló antrét biztosít. A folytatásban a neurófanoknak érkezik egy bomba a Noisia társaságában, amely mindenféle finomkodást nélkülözve, két kör után lerobbantja a fejünket. A Drawback számomra valamit visszahoz a régi Noisia-hangzásból: egyszerű és nagyszerű bass, koszos hangzás, letisztult funk. Lehet, hogy az igazi keményvonalas Therapy-rajongók legszívesebben megköveznének, de a visszafogott  mondhatni zeneibb  Current Value-hangzás véleményem szerint abszolút telitalálat. A Wild Things aljasan menetelő, mocskosan reszelő bassline-ja azonnal belopja magát az ember szívébe (fülébe). Rockwell közelgő albumától jó ideje hangos már az internet, de előtte azért még érkezik egy közös projekt Phace-szel Yes címmel, ami – valljuk be őszintén – eléggé semmilyenre sikeredett, és egy-két ötletes megoldástól eltekintve bőven a volt már jobb kategóriába sorolható. A digitális bónusz viszont képes feledtetni minden csalódottságunkat, ugyanis a Culprate társaságában elkövetett Logic Bomb úgy tökéletes, ahogy van: ízekre szedett dobképlet (amelybe nem kevés munkát fektettek a srácok), szokatlan és egyben váratlan váltások, hullámzó hangulati hatások és mégis meglepő mennyiségű zeneiség. Bár abszolút nem a táncparkettre íródott trekk, mégis bőven elfért volna valamelyik korongon.
Péntek 13. a Critical-fanoknak ezúttal igazi örömünnep, hiszen a Phace & Friends EP ma már elérhető fekete korongon és digitálisan egyaránt, így a hétvége egy igazán ütős megjelenéssel indulhat.

Share.

About Author

Leave A Reply