Már megint rengeteg dolog történt a drum&bass-ben, kijött például Jubei, Wilkinson és OM Unit albuma, illetve újra feltűnt a régen látott Emotif, miközben a Shogun Audio új művészekkel bővítette csapatát. Ráadásul szállingóznak az infók Andy C mixsorozatával kapcsolatban is, melyek közt van magyar vonatkozás!

andyc-nightlife6

  • A hajdani Bad Company nevét – vagy ahogy sokan ismerik: )EIB( – Maldini és Vegas (azaz a Bad Taste-fiúk) vitte tovább a feloszlás után. Most Maldini indít új kiadót Nemesis Recordings névvel, melynek első megjelenése (Spin/Synesthesia) Halloween ünnepére van betervezve. A promo mix már meg is érkezett:

  • A Shogun bejelentette, hogy a 2014-es évtől a Fourward és Joe Ford is a kiadó hivatalos kötelékébe tartozik. Az osztrák négyesfogat már hallatott magáról a label SGN:LTD nevű alkiadóján a Black Tooth Grin / Guilty Pleasures single-lel, ám ezek szerint jövőre a Shogun címkéjével is lehetőséget kapnak. A mindössze 20 éves Joe Ford Stride című zenéje a hamarosan megjelenő ‘Way of the Warrior 2’ válogatáson kapott helyet, de 2014 neki is tartogat megjelenést a Shogunon. A fiatalember tehetségét jelzi, hogy az I Am Legion turnéjának közreműködő fellépője.

  • Az új-zélandi Cern Nostromo című EP-je már kapható a Renegade Hardware gondozásában. A két vinilből, illetve négy mp3-ból (valamint egy ingyenes zenéből) álló megjelenésen Subtension és Receptor is közreműködik.

  • Az Afterglow single kellően beharangozta, Wilkinson debütáló szerzői albumát, a Lazers Not Included-ot. Az elvárt, széles spektrumú, többféle hangzású, “wilkinsonos” albumot a RAM gondozza.

  • Talán túlzások nélkül állíthatjuk, hogy az angol hip-hop zenéből érkező Jim Coles aka Om Unit az elmúlt évek egyik legkreatívabb és legelőremutatóbb producere: éppen ezért nem érdemes szó nélkül elmenni a 28-án megjelent debutáló albuma mellett, melynek címe ‘Threads’. Az elsősorban hip-hop, footwork, jungle és drum and bass elemekből építkező eklektikus anyag rendkívül intenzív és változatos élményt nyújt és vélhetően az idei év egyik leginnovatívabb és legnagyszerűbb gyűjteménye.


  • A héten megjelent albumrengeteg egyik nagyon erős tagja Jubei ‘To Have & Have Not’ című anyaga a Metalheadzen. A 14 trekket tartalmazó csomag érdekessége, hogy a főleg az ósuli felé kacsintgató drum and bass zenék mellett több lassabb tempójú szerzemény is felcsendül. Az albumon ráadásul nem kisebb nevek működtek közre mint dBridge, Goldie, Consequence, J:Kenzo, Youngsta és Marcus Intalex, illetve a samplereken már hallott DRS és Flowdan szövegei mellett hallhatjuk még SP:MC-t és Jerome Thomast is.

  • Újra hallat magáról a nagy múltú Emotif. Az 1995-ben alapított kiadó az ezredforduló előtt B.L.I.M, Elementz of Noize és Accidental Heroes megjelenésekkel hallatott magáról, a milleniumot követően pedig Rascal & Klone, Sketch & Code vagy Ill.logic & Raf rilízzel tarotta magát a köztudatban. Novemberben érkezik az új kiadvány, melyért a Terror & Hubris duó felel és amely elsősorban a Dispatch/Horizons/Symmetry-vonalon mozgó hallgatóknak tesz kedvére.

  • A hét magyar vonatkozású híre, hogy a soron következő, extra hosszú, 3 mixből álló Nightlife 6-ra Andy C két hazai zenét is beválogatott. A Beatport eladási listáján előkelő helyen tanyázó, Chris.SU és Mira-féle Together In The Night mellett Kelle Radiophobia című zenéje is felkerült az évzáró bomba-mixalbumra.

Share.

About Author

Leave A Reply