2013 vége nem szűkölködik albumokban, ezt a mostani hírösszefoglalónk is alátámasztja. Az évet mintegy megkoronázva többek között a Horizons és a Shogun Audio, Frederic Robinson és a Hybrid Minds is LP-vel rukkol(t) elő. A részletekről, illetve a Critical új megjelenéséről és Friction single-jéről a tovább gombra kattintva olvashattok.

fed

  • “Utazz, tanuld meg a leckét és fedezd fel a drum and bass erejét és szépségét”. Ez olvasható a Dream Thief 4 válogatásalbum promóanyagának végén. A Horizons Music új albuma a jól bejáratott nevek – pl. az Amoss és Nitri – mellett többek között Gremlinznek, Detail-nek és Evesonnak is lehetőséget adott. A korong – mely hivatalosan november elejétől kapható – tökéletesen illik a Horizonstól megszokott, okos/deep/minimal vonalra.

  • A tervek szerint november végén érkezik a Hybrid Minds formáció debütáló albuma – Mountains címmel – a Spearhead Recordings gondozásában. Az LP-n rengeteg vokalista és MC teszi tiszteletét; a végső trekklist itt olvasható, az album első samplere pedig alább meghallgatható.

  • Úgy tűnik, az év vége nagyon erős lesz albumfronton, hiszen a Shogun Audio is novemberre időzíti válogatását, a Way Of The Warrior második részét. Icicle-től Mefjusig, a Total Science-től a Rockwellig minden meghatározó producer helyet kapott, a bónusz mixért pedig a Spectrasoul felel.

  • Jövő héten robban az új Critical-bomba Mefjus Contemporary című EP-je formájában. Az egy vinilből és két digitális trekkből álló megjelenésen három szóló, és egy Icicle-lel közös trekk hallható. A címadó darab már jóval a megjelenés előtt nagy sikerrel tarolt a tánctereken és valószínűleg igaz lesz ez az egész EP-re is.

  • Találóan egy Variations On Black címre keresztelt válogatásalbummal jelentkezik az új kiadóját nemrégiben útjára indító Black Sun Empire. A Blackout Music legújabb kiadványa – mint ahogy a cím is jelzi – kifejezetten a korábbi BSE zenék átdolgozásaira helyezi a hangsúlyt. A 28 trekket felvonultató remix LP megjelenését november 18-ra harangozták be (Beatporton november 4-étől lesz elérhető), a tracklist pedig több mint brutális (benne egy Chris.SU remixszel)! A megjelenésre váró remixalbum kapcsán (lájkért cserébe) egy ingyenes zene is érkezik a holland trió jóvoltából, mégpedig a Brainfreeze Neonlight újragondolásának első verziója.

  • Az új Friction single november közepén érkezik a lemezboltokba, de a Long Gone Memory hivatalos videoklipje már fent van a UKF csatornáján.

  • Elektronikába oltott muzikalitás, melyet évek megszállott munkája alapozott meg. Röviden így jellemezhetnénk a Blu Mar Ten Music gondozásában napvilágot látott, Mixed Signals című Frederic Robinson albumot. Csak egyetérteni lehet a kiadó állításával, mely szerint a korong sokkal több, mint (klub)zenék sorozata (igazából alig van köze a klubzenéhez – a szerk.), mert ez egy album, a szó legszorosabb és legnemesebb értelmében. Hangszerek, emóciók és érzékek kavalkádja, mely minden vájtfülű számára kötelező hallgatnivaló a 21 éves kora ellenére érett zenésznek tekinthető producer műhelyéből.

Share.

About Author

Leave A Reply