Vegyünk egy új-zélandi producert, adjunk hozzá egy-egy csipetnyit a zenész haverokból, de ne feledkezzünk el a görög fűszerezésről sem. Az egészet keverjük össze egy fiatal, de kellőképpen erős kiadóban, majd nagy hangerőn tálaljuk… A Dutty Audio repertoárja hamarosan Dose Hashtag című négyfogásos EP-jével bővül, elsősorban a karakteres zenei ízek kedvelőinek okozva maradandó élményeket.

hashtag

BTK címkéje az elmúlt három év alatt jó pár emlékezetes trekket prezentált a nagyérdeműnek, legutóbb a mostanság a Hardware-t is megjárt Maztek két ultrabrutál szerzeményét (What We Bring / Caph). A soron következő kiadvány egy négyszámos EP, melyről a Dutty Audio podcastok-ban már hallhattunk egy-két gyöngyszemet.

A címadó Hashtag kétségkívül Dose eddigi legjobb zenéje, még akkor is, ha nem egyedül, hanem Teknik társaságában követte el. Lendületes neuro-hömpölygés, harapós lead-ek, döngölő sub… Ez a zene nyilvánvalóan felrobbantja a táncteret a drop után.

Ezzel szemben a Slip Away igencsak visszafogottnak hat: baljós pad-ek, kemény dobok, elgyötört női vokál, majd beköszön a bassline, amely valahonnan ezer méter mélyről tör fel.

A görög Disphonia eddig főként a középkategóriás neuro labeleken hallatott magáról, most pedig a Stateside elkövetésében segédkezett. Ez a trekk is hozza a kellőképpen aljas, csúszómászó stílust, amit nyomatékosít a meg-megjelenő, fenyegető vijjogás.

A Menace-szel közös Down The Hatch az EP levezető zenéjének is tekinthető, ugyanakkor túl sokat nem tesz hozzá a kiadvány értékéhez, ellenben a pumpálós mélyszekciót marhára lehet élvezni (a sablonos hangmintákat viszont már annyira nem).

Természetesen forrón ajánljuk az új Dutty Audio cuccot, annál is inkább, mert igazi csavarós-tekerős-rohanós megjelenés érkezik a lemezboltokba október 21-én. Big up, Vini BTK!

Share.

About Author

Leave A Reply