Az atlantai Santoku Records 11. kiadványához érkezik augusztus végén. A többek közt a RAM-on, a kistestvér ProgRAM-on, a Playaz-nél és az Eatbrain-en is szereplő Logam igazgatása alatt álló label sikeresen vegyíti a neuro, a techy és a deep elemeket, és megjelenésről megjelenésre figyelemreméltó zenéket prezentál. A Santoku katalóguslistáján az új előadók mellett olyan neveket is találunk, mint Mayhem, Trei, Hooves vagy a Wrackage Machinery. Ehhez a famíliához csatlakozik az orosz újonc Phatoad, a másik oldalon pedig zombis kiadónk guruja, Jade prezentál (aki ezúttal a remixer szerepében oktat).

SAN011_629

A Humanoid igazi energiabombaként takarítja fel a tánctereket: kőkemény dobok, idegesen rángatózó, szétcsavart reece-áradat, gonoszul pumpáló lead-ek. Semmi mellébeszélés, színtiszta funk és kőkemény tánctérrobbantás.

Monumentális intróval indít az Ouroboros Jade-átirata, melyről a régi Noisia & Mayhem-féle kezdések jutnak eszembe (mondjuk ez nem véletlen, hiszen az eredeti zene társszerzője Mayhem), majd a drop után egy harapós bassline szedi ízekre a hallójáratokat az Eatbrain főnökétől megszokott szigorú stílusban.
Kétségkívül a label egyik legütősebb rilízével van dolgunk, amely augusztus végén (egészen pontosan 31-én) jelenik meg. De hogy addig is jobban megismerjük a címkét, a kiadófőnök, Logam válaszolt pár kérdésre.

A japán santoku szó jelentése három erény vagy három érték, de pontosan mit is takar ez a kifejezés kiadó filozófiájában?

Az eredeti ötlet az volt, hogy három stílust jelentetünk meg: drum and basst, dubstepet és downtempót/electronicát, amit meg is tartottunk egészen az ötödik rilízig. Ezután csak drum and basst adtunk ki, ugyanis ez a kedvencem a három stílus közül, és ekkor úgy döntöttem, inkább ezt helyezem előtérbe.

Mostanság menedzselsz egy Legion & Logam oldalt is a Facebookon. Van is néhány igazán ütős megjelenésetek együtt a RAM-on és a ProgRAM-on is, sőt, a Zero Three-nél most jött egy vadiúj remix. Mióta írtok együtt zenét, és mi a terv a közös projekttel? Ahogy látom, ezt az együttműködést hosszú távra terveztétek…

Igen, pont ma jött ki egy közös trekk a Zero Three Musicnál, ami egy likvid dnb remix egy elég népszerű progressive house trekkből, amely Grum-tól a Straight To Your Hearts. Nagyjából 2011 óta dolgozunk össze a Legion-srácokkal, és egyelőre csak az a terv, hogy írjunk együtt zenéket. Nem igazán hiszem, hogy ez a kollaboráció a közeljövőben véget érne, ugyanis úgy érzem, működőképes a közös hangzásunk, és igazán szeretném látni, hova juthatunk vele.

Logamként a dnb több irányzatában is alkotsz: hallottam már tőled likvidet, mélyebb cuccokat és neurót is. Melyik tulajdonképpen a kedvenc alstílusod a műfajon belül? Ha választanod kellene, melyik irányzat mellé tennéd a voksodat?

Nehéz lenne egy kedvenc alstílust választani, mert elég sokfélét kedvelek a dnb-n belül, ezért is nem ragadtam le egyetlen irányzatnál. A gyökereim a metálzenéhez nyúlnak vissza, így azt hiszem, ha választani kéne, talán ebből kiindulva a neurofunkot választanám.

Végezetül árulj el valamit arról, milyen zenék következnek a Santokun a 11. megjelenés után. Esetleg más kiadóknál számíthatunk-e valamire a közeljövőben, illetve van-e valami nagyobb betervezve, esetleg egy album vagy hasonló?

Mostanság eléggé el vagyok merülve a Santokuban. A következő megjelenés egy EP lesz egy Agressor Bunx nevű előadótól, majd egy bolgár producer, Equivalent következik, korábban már szerepelt nálunk. Ezeken kívül van még pár nagy név remixe folyamatban, de még nem fixáltam a végleges sorrendet, hogy mikor melyik fog kijönni. Tervezem, hogy minden tizedik megjelenés után kiadok egy Signatures LP-t (amely a megelőző rilízek trekkjei közül szelektál), szóval így már lesz pár jó cucc a következőre.

Share.

About Author

Leave A Reply