Szeptember 2-án indul az Outlook! Horvátországban, az Isztriai-félsziget délnyugati csücskében, nem mellesleg az Adriai-tenger partján már sokadik alkalommal fog összegyűlni feldolgozhatatlan mennyiségű dnb, bass, house elektronika, garage és grime zenész annak érdekében, hogy életre szóló élményeket okozzanak minden látogatónak. A hatalmas line-up mellett – amit a következő néhány bekezdésben részletezünk – a helyszín is igazán különlegessé teszi az Outlookot. Olyan, mintha erre a fesztiválra teremtették volna a gyönyörű és hangulatos ókori város, Pula mellett található Punta Christo vár romjait. A domb tetején található kisebb erdő által körülölelt fedetlen „arénákat”, tisztásokat és strandot ráadásul pont a legjobb időben foglalja el az Outlook. Szeptember elején már alig lehet érezni valamit a környékre jellemző igazán forró, tikkasztó nyárból, ellenben a korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy ilyenkor még bőven 25-30 fok között mozog a hőmérséklet. Lássuk, hogy milyen fellépőket lehet elcsípni ennyire ideális körülmények közt idén az Outlookon.

FINAL_FINAL_LOGO

Térjünk azonnal a lényegre, avagy a drum & bass felhozatalra, ami idén számos ágát lefedi a stílusnak az okosbéztől kezdve a jungle-ön és jump-upon át a neurofunkig. Több fontos kiadó is felvonultatja művészeinek javát, illetve a labelhez közel álló kedvenceket. Az Exit tájáról például ott lesz DBridge, Fracture, Dub Phizix és Strategy, Skeptical, SP:MC, Mark System, valamint Chimpo. A Critical Records rajongói sem fognak csalódni, hiszen fellép Kasra, Emperor, Ivy Lab, Xtrah, Mefjus, Enei, Foreign Concept, Hyroglifics és Fre4knc is. A Renegade Hardware történelmi jelentőségű búcsúbuli-sorozata az Outlookot is érinti. Ennek keretein belül játszik majd Loxy, Ink, Bad Company UK, Maztek, Digital & Spirit, Keaton, TC1, Cold Fusion, Stapleton, Fokus és Mantmast.

A fenti névlistát olyan dnb-nagyágyúk teszik teljessé, mint például Noisia, Shy FX, Congo Natty, Goldie, DJ Hype, OM Unit, Kenny Ken, The Upbeats, Rockwell, MC DRS, MC GQ és Stamina MC. Két live actnek is örülhetünk, ugyanis Break és Kyo produkciója mellett Icicle is elhozza a legutóbbi albuma köré épülő élő műsorát.

Jócskán van kit hallani a drum & bass-en kívül is. A grime és uk garage műfajokból érkezik majd Boy Better Know, DJ EZ, Zed Bias, Chris Lorenzo, Newham Generals, Stormzy, Novelist, P Money, Big Narstie, My Nu Leng, Artful Dodger, Kurupt Fm, Kahn & Neek, Mumdance, Rodney P, Skitz, Matt Jam Lamont, Flava D, Elijah & Skilliam és Spooky. A bass music és dubstep felelőse a fesztiválon többek közt Mala & Coki, Oneman, The Bug, Kode9, Youngsta, Hatcha, Mickey Pearce, Klose One, Benton, Pinch, Mella Dee, Distance, Chunky, Commodo, Jack Sparrow, N-Type, Biome és Sgt Pokes lesz.

A nevek sorolásával már most túlzásba estünk, pedig akad még kötelező látni- és hallanivaló bőségesen. Érdemes elmélyülni a fesztivál honlapján közzétett line-upban, és akár felfedezni ismeretlen neveket is, hiszen az Outlook szervezői eléggé megbízhatóan válogatják az érdekes, izgalmas arcokat. A négynapos zeneáradatot egy különleges nyitóbuli előzi meg Pula belvárosában, az amfiteátrumban Sbtrkt, Jurassic 5, Roni Size Reprazent, Gentleman’s Dub Club és Trojan Sound System koncertekkel. Emellett a fesztivál ideje alatt temérdek hajós bulira is lehet számítani, sokukra kapható még jegy!

A rossz hír mindössze az, hogy a napokban elfogyott az összes belépő a fesztiválra. Aki viszont elég kitartónak tartja magát, annak ajánljuk, hogy nézelődjön, érdeklődjön jegyek után a fesztivál Facebook-eseményének falán. A Let It Roll mellett egyértelműen az Outlook az az esemény, ami elérhető távolságra van Magyarországról és valami olyat nyújt, amit itthon, ennyire koncentrált mennyiségben sajnos képtelenség megtapasztalni. Akit a fenti sorok nem győztek meg arról, hogy szeptember elején Horvátországba kell utaznia, annak ajánljuk a lenti kedvcsináló videókat, illetve korábbi írásos Outlook-beszámolóinkat 2009-ből, 2010-ből és 2011-ből. Aki pedig élőben szeretne hangolódni a fesztiválra, annak erősen ajánlott a szombati Outlook Launch party az A38-on, ahol Jubei, SP:MC, DJ Ren és Markov lépnek fel. A szombati belépővel fesztiválbérletet is lehet nyerni! ; )

Share.

About Author

Leave A Reply