Ötödik részéhez érkezett a deep körökben elismert svájci Demand kiadó sorozata, a Selects. Pénteken jön a négyzenés EP, amely ugyanúgy nem okoz csalódást, ahogy az eddigiek.

Döntetlenre, kettő-kettőre állt a meccs a szóló és válogatás EP-k között a Selects szériában, hiszen az első két VA rilízt előbb Owneath, majd Andy Pain sajátja követte. A mostani anyag billenti a mérleg nyelvét, mégpedig egy angol, egy ukrán, egy osztrák és egy francia producer felé.
Szigorúság, sötétség, harag, sejtelem, éles dobok, apró cinek sokasága, harciasság, vicsorgó deep hangulat jellemzi az első három zenét. A bristoli Grey Code vészjósló intróval nyit, aztán utopisztikus tájakon vezeti az egyenes rollert, néhol csörgőkígyófarok-effektel, máskor valamilyen kongaszerű dob hangjával növelve a nyomasztást.
Wingz (aki az újévet egy budapesti DJ-szettel ünnepelte, és aki a The Hive csapat jóvoltából korábban is járt már hazánkban) jó eséllyel tovább öregbíti majd a sógorok dnb-hírnevét. Monoton, ciripelő-kopogó rollere némi Jubei-ízt hagy a szájban, a szettekben meg mély nyomot.
Grey Code mellé a strasbourgi Skylark társult be az Echelonhoz, amely métó a címéhez: titokzatos, sejtelmes, leskelődő, nyomasztó. Túl sokszor nem fogom meghallgatni egymás után, az biztos. Jó zene, de csak erős idegzetűeknek.
A Selects harmadik részét jegyző, kijevi Owneath hozza a korábban megismert felezett tempót, most viszont nem annyira a 20/20-nak nevezett, technikás, olykor harsányabb irányzat felé kacsingat, hanem egyfajta laboratóriumi, kísérleti, ipari hangulatot áraszt.

Bátran ajánlható ez a Demand Selects is mindazoknak, akik szeretnének elmerülni a tech-orientált drum and bass mélyebb, tisztább világában, a rajongóknak meg egyenesen kötelező.

Share.

About Author

Music is my only friend.

Leave A Reply