Február elején jön az angol Dust Audio hetedik megjelenése. A label minőségi kiadványai (amelyek a deep/tech/classic-vonalon lavíroznak) vinilen is elérhetők, szóval a lemezpárti hallgatóságnak sem kell mellőznie az újdonságot. Továbbkattintás után kicsit megismerkedünk a hulli székhelyű kiadóval, és persze belehallgatunk a 007-es sorszámú anyagba is.

A Dust Audio 2012-ben alakult, és úgy tűnik, a minőség vs mennyiség kérdésében egyértelműen az előbbi mellett foglal állást. A négy év alatt kijött 6 megjelenés kevésnek tűnik ugyan, de a zenéket hallgatva simán elfogadjuk, hogy sok-sok hónapnak kell eltelnie két kiadvány között.
A címke egy egyenes Heavy1 / Mindmapper & Fre4knc-lemezzel nyitott, majd Naibu és Minor Rain kiváló zenéivel folytatta a sort. A harmadik megjelenésen a tekintélyes múltú Spiritet látták vendégül, aztán ismét Fre4knc és Minor Rain következett. 2014-ben aztán jött a következő nagyágyú, Break, aki egy eredetiben is remek Gerwin & LaMeduza-trekket remixelt.
A tavalyi egyetlen kiadvány múltat idézett: az Omega Red EP-n Ahmad, Ink, Gremlinz, Slider, Expose, a Clima és Red Army repítette vissza a hallgatókat a Renegade Hardware vagy a Metalheadz sötét, amennel és egyéb klasszikusságokkal átitatott korszakába.

Az új megjelenés sem rohan előre a jelenbe: a 3 Squared sorozat első részét pontosan ugyanazok jegyzik, akik az Omega Redet.
Bár a sacramentói Red Army és a spanyol Clima kickorientált zenéje sokszor hallott elemekből építkezik (aki akarja, Amithez, más Digitalhoz és Spirithez hasonlíthatja), jól esik a fülnek a klasszikus sound a modern, sokszor harsány, hangmérnöki bravúroktól telített (vagy szimplán hangos) dnb-k között. Az Acid_Lab-ként is ismert Ahmad stúdiójában született Retroism string-intróját egy-egy hőskori Metalheadz-kiadványt irigylő zene követi. Slider & Expose  az EP méltó befejezéseként  a Mannequinnel mutatja meg, milyen is a visszatekintés 2017-ben.

Korán van még, de nálam egészen biztosan ott lesz ez a megjelenés 2017 legjobbjai között.

Share.

About Author

Music is my only friend.

Leave A Reply