Egy újabb hihetetlenül termékeny év végéhez érkezik az Eatbrain, a kiadó idei egyik utolsó nagy dobása Chris.SU első önálló agyevős EP-je! Krisztián az utóbbi hetekben többször is hallatott magáról, például Coppa zenéjét remixelte, egy érzelmes darabbal a Horizons Music, egy Mindscape kollabbal pedig a Mainframe címke új válogatásait gazdagította. A tavalyi Vital Moments EP óta a Solar Eclipse az első anyag, aminek igazi főszereplője Chris.SU. E jeles alkalomhoz extra tartalom jár, ezért most maga a művész mutatja be új zenéit, néhány műhelytitokkal kiegészülve.

Solar Eclipse ft. Jade & Mindscape

Jade-del és Mindscape-pel már külön-külön volt közös zeném, de együtt sosem zenéltünk még, ezért tavaly kitaláltuk, hogy jó lenne egy közös kollab. Le is szerveztünk egy stúdiózást nálam, épp aznap volt a részleges napfogyatkozás, még azt is kimentünk megnézni együtt. Aztán sokáig nem történt semmi a projecttel, mivel mindhárman eléggé elfoglaltak vagyunk, de végül idén sikerült befejezni a zenét.”

The Last Laugh ft. Nuklear

Nuklearral a munka az interneten keresztül zajlott, amit alapesetben nem annyira szeretek, de a Kryptomedic-kel közös zenék is így készültek, úgyhogy volt már benne tapasztalatom. Hal-lel (Nuklear) egyébként a mai napig nem is találkoztam, Jade-n keresztül jött az ismeretség, ők ha jól tudom többször is találkoztak már Angliában. Ezúton is köszi az összeköttetést!”

Complexity

“Ez a zene lett kész legutoljára az EP-n, eredetileg nem is erre szántam, de Jade-nek annyira megtetszett, hogy mindenképp szerette volna, ha rátesszük. Egy kicsit funkybb tech-roller, talán nem annyira tipikus Eatbrain hangzás, de buliban sokszor teszteltem, és működik. : )”

D4NC3

“Szerettem volna egy változatos anyagot összehozni, és úgy gondoltam, hogy egy ilyen old school beütésű tech funk roller stab témával tökéletes lenne. Egy DJ ismerősöm azt mondta, hogy a korai magyar neurofunk aranykorára emlékezteti, modern köntösben.”

The Arrow

“Egy séta közben jutott eszembe a főtéma és a hozzá kapcsolódó bassline, gyorsan fel is dúdoltam a telefonomra, nehogy elfelejtsem. Amint hazaértem, futottam is a géphez, mint az őrült, azonnal be kellett pötyögnöm a dallamot. Talán ez az egyik legtudatosabban megírt zeném az EP-n, persze azért sokszor átalakult, mire sikerült véglegesíteni.”

“Összegzésképp talán annyit mondanék, hogy sokan meglepődhetnek, hogy milyen kemény hangzású EP-t hoztam össze, de ha a 2002-es Astro-Sine-t, vagy az Above Earth-öt (és még sorolhatnám) vesszük alapul, akkor látszik, hogy egyáltalán nem áll tőlem távol ez a sound, sőt!”

A Solar Eclipse EP mától kapható a Beatporton, december 19-től pedig az összes fontosabb digitális platformon is elérhető lesz.

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply