2014 végén már írtam a prágai Authentic Music kiadóról, mikor is az akkor még ismeretlen észt Definate munkásságát jelentették meg egy nagyon stílusos EP formájában. Akkoriban a kiadófőnök Panoramával készített interjúból kiderült, hogy sok mindent terveztek, de azóta mintha az idő múlásával fokozatosan apadt volna a lelkesedésük. Az átmeneti időszaknak vége, ez most már kijelenthető.

authentic

A négyéves kiadóról 2014 óta alig lehetett valamit hallani. Tavaly mindösszesen egy megjelenésük volt, mindazonáltal a 2015-ös lengyel Let It Rollon saját színpadot állítottak, a Fabriclive 76-ra pedig Calyx-nek és Teebee-nek licenszeltek zenéket. Pár nappal ezelőtt végül belefutottam Icicle legutóbbi RinseFm-es műsorába, ahol a jégember felkérésének Panorama tett eleget, és készített egy exkluzív egyórás mixet kizárólag az Authentic Music neve által fémjelzett zenékből:

Ahogy az a mix közben is kiderült, az időzítés sem volt véletlen, hiszen hosszas hallgatás után februárban egy teljes albummal indul újra az Authentic Music.

A 15 trekkes Art of Deception LP-n Panorama elmondása szerint majd’ egy teljes évig dolgozott, azzal a nem titkolt céllal, hogy az oldschool drum and bass hangzást ötvözze a mai modern technika adta lehetőségekkel, ezzel pedig gyakorlatilag újradefiniálhassa a kiadó hangzását.

A február 22-én megjelenő albumon a kiadón eddig megjelent előadók (Definate, A-Cray, Bone vagy Entita) sorát immáron az olasz ArpXP vagy épp az ukrán Sunchase színesíti majd. Egyik talán személyes kedvencem a Critical Music/Invisible kiadványokról ismerhető holland Signal és a bristoli Mystic State közös darabja, amely a Beneath the Surface címet viseli. Mocskos, mély, sejtelmes atmoszféra színesíti a techstep alapú húzós rollert. Igazi elszállós, intelligens darab.

Ezt megelőzően, február 8-án érkezik az első sampler az angliai Revaux és a prágai Entita egy régebbi megjelenésének A-Cray remixével. Egy héttel később pedig egy újabb sampler, ezúttal a már említett észt Definate Towards The Dawn-jának ArpXP verziójával.

Az első 2016-os megjelenéssel egy időben az Authentic Music új, “gazdagabb” vizuális koncepciót is kap majd, mivel a kiadófőnök elmondása szerint az előző, minimalista stílus marketingszempontból sajnos korántsem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Egy szó mint száz: úgy tűnik, a hosszas hallgatás alatt Panoramának volt ideje átgondolni, hogy mi a célja a kiadóval. Amennyiben továbbra is ragaszkodik majd a minőségi megjelenésekhez és inkább csak akkor ad ki zenéket, ha úgy érzi, beleférnek a kiadó koncepciójába, akkor csak bátorítani tudom őket.

Share.

About Author

Leave A Reply