Többször is kaptam már promót a horvát Noon zenéiből, de eddig sosem írtam róluk. Persze, volt azért egy-egy figyelemre méltó darab közöttük, de valahogy nem éreztem a nagy egészet, így inkább  vártam a megfelelő pillanatra, hogy billentyűzetet ragadjak. Ez a pillanat most jött el: a német BPM égisze alatt megjelent Love Frequency egy habkönnyű, boldogságot árasztó darab, és a Rahmanee-féle remix is kiváló. Az original verziót amúgy Break masterelte, szóval a sound is rendben van. Füleljünk bele a rilízbe!

noon_629

Az eredeti változat egy napfelkektés szettbe illő vokális intróval indul, melyben a zágrábi The Answer zenekar  énekese, Michael Kvorka vallja be gyengéd érzéseit. A drop után egy könnyű, pattogós alapon ugráló lead teszi igazán vidámmá, szerelmes hangulatúvá a trekket, kicsit közelebb hozva a lassacskán beköszöntő tavaszt.
A B oldalon a belgrádi Rahmanee teszi nemzetközivé a rilízt, mégpedig az előzőnél jóval bulisabb, táncterekre optimalizált verzióval. Rave-zongora, apró dobon szaladó szaggatott szintidallam, pofonnal felérő körvégi basszus adja meg a zene sava-borsát. Túl sok eredetiséget nem kell benne keresni, mégis jó példája annak, hogy hogyan kell úgy vadászni a hatást, hogy az ízléses legyen, és ne okozzon “túl sok” érzést.

Kiváló reklám ez a megjelenés a modern drum and bass-nek, én személy szerint ilyeneken keresztül ismertetném meg az érdeklődő fiatalsággal a stílust. És ha már szóba hoztam magamat: mostantól Noon és Rahmanee dolgaira is jobban oda fogok figyelni.

Share.

About Author

Leave A Reply