Az új magyar tehetség, MVRK nem pihen: a Dabs vezette Avantgarde-nál megjelent debütáló single és a Proximitynél kijött folytatás után most megint Basher kiadójánál bukkan fel. Ráadásul egy négyzenés EP-vel, ami méltán nevezhető szintlépésnek, tekintve, hogy nemcsak a zenék száma nőtt meg, de a munka minősége is kiváló. A Start from the Basics EP készülésének hátterébe egyenesen a producer kalauzol el minket.

Blizzard Bluff

Harapós, tánctérbarát cucc, a tech rollerek és a neuró határán, szóval sokféle szettben működhet. A zene története, amint MVRK Facebook-oldalán írja, egyészen a klasszikus gokartos PC-játékig, a Crash Team Racing-ig nyúlik vissza. MVRK ebből a tizenkét évvel ezelőtti kedvencből kapkodott ki “észrevétlen” mintákat. Az intrónál a Vad Fruttik rajongói is hegyezzék füleiket, mert összefuthatnak zenekaruk sample-jeivel!
MVRK: “Nem hittem volna, hogy valaha is sikerül befejeznem, mert folyamatosan crash-elt az Ableton ennél a projektnél, de aztán valahogy mégis összejött.”

Start from the Basics

A cimadó szám igazi csemege: jól széttörve indul, a második drop után már 2-step, van benne klasszik vokál, és az egész zenét végigkíséri valami nosztalgikus atmoszféra.
MVRK:Nekem ez a személyes kedvencem az EP-ről. Hatalmas fun volt írni, de kihívás is, mert talán ez volt a legösszetettebb zene, amit eddig csináltam. A szám eleje egy tört ütemes rész, a drop előtti sample-höz úgy jutottam hozzá, hogy egy netes text-to-speech alkalmazásba beírtam a szöveget, letöltöttem mp3-ban és beraktam Abletonba. Szeretem ezt a random helyekről való mintázást :D A breakdowntól van egy váltás, az ottani vokál egy kb. 30 eves brit diszkószámból való (amit amúgy DJ Rashad és a Total Science is használt már korábban). A második részt az a korszak inspirálta.”

Inferno

Egyenes okosság, a deep szettekben nagyon jó helye lesz. Semmi bonyodalom, de ami benne van, az rendben van, erre többek között a Noisia a bizonyíték, amely podcastjében pörgette.
MVRK: “Ezt a számot egy hihetetlenül ügyes macedón sráccal, Kronommal írtuk. Még az előző Proximity-megjelenésem után keresett meg, elkezdtünk beszélgetni, és nem sokkal utána megírtuk. Talán ezt a számot szeretik leginkább az EP-ről, mondjuk a Noisia Radio-megjelenés is biztosan segített ezen. A zene a szubbasszus harmóniáira épül, azok viszik magukkal a számot. Azóta egyébként már készülőben van új kollabunk is.”

Come Down to Us

Csordogál. Jobb kifejezés nincs erre a zenére. Kicsit szomorkás, kicsit nyugtalan, de igyekszik kordában tartani az indulatait, és folyik.
MVRK: “Ez a legvisszafogottabb szám az EP-n, egy liquid roller lényegében. Eredetileg ingyenes letöltésként akartam kidobni, de nem készült el a tervezett dátumra, így tovább írtam, és felkerült az EP-re. Ezt fejeztem be utoljára, nem volt egyszerű masterelni. Érdekesség, hogy a számra a manchesteri IAMDDB készitett vokált, egy ideig úgy volt, az a verzió fog megjelenni, aztán az instrumental mellett döntöttem. Ki tudja, lehet, egy napon napvilágot lát a másik is.”

Akinek ennyi nem elég MVRK-ból, az füleljen rá a szinte még ropogós szettjére, amit LQD műsorában gurított a Bassdrive-on!

Share.

About Author

Music is my only friend.

Leave A Reply