Eme négyszámos EP több okból is mérföldkő a brightoni duó, Jack és Dave életében. Egyrészt a saját kiadójuk, az Ish Chat első kiadványáról beszélünk. Másrészt ehhez kapcsolódóan szeretnének a kiadás körüli kreatív munka részesei lenni, alkotó energiáikat immáron a saját termékeikbe feccölni – határidők nélkül.

Jack tavaly nyáron a még Shogun színekben megjelent Mistress album bemutatója kapcsán járt nálunk. Egy maratoni, háromórás szettet tolt, előtte pedig egy hosszabb interjúban meghánytuk-vetettük a világ sorsát. Már akkor is pedzette, hogy a zenéléshez kapcsolódó összes részfolyamatban is szerepük van, így csak idő kérdése volt, mikor jutnak el odáig, hogy önállósodjanak.

Az Ish Chat egyébként a kedvenc számuk az első, Delay No More (2012) című albumukról, azért is választották ezt címkenévnek. Eredetileg a Mementót szerették volna adni a keresztségben, ugyanerről az albumról, de mint kiderült, az már addigra foglalt volt. A páros célja egyértelmű: kiadójuk a nem hagyományos d’n’b forrása legyen.

No de lássuk, miből élünk!

A koncepció az volt, hogy az évek során összegyűlt zenékből választanak, méghozzá négy teljesen különböző stílusút. A drum and bass műfaján belüli kísérletező kedvük közismert volt, most azonban mélyebb merítést kínálnak a srácok – részint abban reménykedve, hogy mindenki megtalálja azt, ami hozzá a legközelebb áll.

A címadó Only You-val elszórakáztam egy ideig. Nem tudtam eldönteni, mennyire kell komolyan venni. Pedig van itt minden, ami szem-szájnak, no meg szívnek ingere: érzelmi hullámzás, líra a javából, térdig gázolunk a szerelmi drámában. A vokál nekem idegen, nem érzem létjogosultságát. Aztán meglehet, hogy egyszer csak átkattan.

Az SM1 annyi érdekes dolgot jelenthet, hogy na még! : ) Kellően bolond, laza, mégis lendületes. Összességében ad egy újragondolt ízelítőt a békebeli hangzásvilágból.

A From the Jaws a jól megszokott, „klasszikus” SpectraSoul: zongora, funk és Jack vokálja (!!). Bizony, életében most először rögzített éneket egy zenéhez. Megérte, mind egy szálig.

A záró 4URGH (amit senki nem tud helyesen kiejteni, még ők sem) igazán kis parasztka. Egyszerű, mint a raklap, éppen ezért nagyszerű és kimondottan fülbemászó (ebben James Brown szerepét se vitassuk el).

Megjelenés ma, azaz március 25-én, vinilen és digitálisan is, illetőleg még póló is rendelhető mellé. Részletek a Bandcampen.

Share.

About Author

Leave A Reply