Aktuális lemezajánlónkban négy friss megjelenést mutatunk be. Képviselteti magát Dél-Amerika, egy századik megjelenését ünneplő kiadó, Current Value keménykedése és a dobparádé is.

PhotoGrid_1458852765624

Semitone – Backlash EP (Faded Music)

Kolumbiában is fejlődik a drum and bass, erre többek között Semitone a példa. A Faded Musicnál megjelent új EP-je akármelyik nagyobb nevű producer stúdiójából is származhatna. Tech rollerek követik egymást a négyzenésen, némelyik egyenesebb, a másik kicsit szaggatottabb-zaklatottabb, de a maga módján mind izgalmas és figyelemre méltó.

VA – Shogun 100 – Part 1 (Shogun Audio)

Századik megjelenését ünnepli a Friction-féle kiadó. A jeles alkalomra egy négyrészes EP-sorozattal rukkol elő a label, amelynek az első epizódja már kapható. Ezen az Ulterior Motive szigorú rollere, Icicle és Proxima zaklatott, agresszív agymenése, a Technimatic nem túl eredeti (vagy inkább ezerszer hallott) power up likvidje és a Friction és Fourward-féle Battlescars minimalista Alix Perez remixe kapott helyet.

Current Value – Biocellulose LP (Critical)

Nem kezdek el megint picsogni, hogy a Critical szerintem nem jól döntött, amikor ennyire a zászlajára tűzte a kemény zenék kiadását, mert az egész lemezajánlót teleírhatnám vele. Helyette inkább megjegyzem, hogy a Current Value-féle új album a partibombákra vágyók igazi csemegéje lehet. Végig magán hordozza a német producer tipikus ismertetőjegyeit, van benne techno, 2016-os neurofunk-trend, egy-egy Mefjus- és Phace-kollab, két remix, meg minden, ami buli.

Earl Grey – Dorsiflexion / Karmic Sprain (Inperspective)

Az előző alkalommal is szerettem az Inperspective-féle dobparádét, és most is jó, bár tény, hogy nem olyan izgalmas, mint Lynch Kingsley EP-je. Earl Grey is az organikus (vagy azokat zseniálisan utánozó) dobokkal operál, némi dzsesszes-filmzenei-bárfüstös hangulattal. A Dorsiflexion váltása már megér egy végighallgatást! Negatívum, hogy a promóverzió nagyon gyengén szól, remélem, az éles megjelenésben lesz (hang)erő…

Share.

About Author

Leave A Reply