Az IPC Közönségszavazáson az ’év kiadója’ címért versenyző Exit-nek DBridge elmondása szerint nagyon durva éve lesz idén. Elég bátor kijelentés ez, hiszen a 2014-es Fracture, Alix Perez, Stray és Chimpo EP-ket, a gyűjteményes True Romance VIP korongot, valamint a Pleasure District al-kiadót nehéz lesz felülmúlni. Az biztos, hogy a január 19-től kapható Skeptical EP borzasztóan erős kezdés, a korong négy trackje tökéletes, ráadásul egyikük, a címadó Imperial simán esélyes arra, hogy 2015 egyik meghatározó darabja legyen.

skeptical-imperialep

Nagyjából egy éve pörög dubon az Imperial, szóval ideje volt már, hogy szabadjára legyen eresztve ez a húzós roller. Igazán egyszerű darabbal állunk szemben, a berregő tribal-ös perkákon és lüktető basszusokon kívül nem sok a történés, mégis elég mindez. Amint megérkezik a drop a szolid bevezető után, az ember arca akaratlanul összerándul screwface-be – ez elmondható egyébként a további három zenére is. A kissé gettós Playground Chat Back-et sem a túlzsúfoltságáért fogjuk szeretni, hiszen mindössze egy intenzív basszusfutamból áll. Ha magasfeszültségű vezetékekre és transzformátorokra asszociálsz a track hallatán, ne lepődj meg.

Valószínűleg a minimal dnb szettek elengedhetetlen kelléke lesz a korong másik oldalára nyomott, DJ-barát Instant Reflex. Társaihoz képest kevésbé karakteres szám ez, viszont ebben lehet legjobban megtapasztalni a finoman építkező, tánctér robbantó Skeptical hangzást. A negyedik tétel pedig lehetne akár a Playground Chat Back folytatása is, vagy válasz Alix Perez tavalyi arcolvasztó sújtására, a Gully Halves-ra. Bizony, itt is a hosszan elnyújtott, megrázó bassline dominál, a szigorra pedig jócskán ráerősít a halfstep alap.

A remek Skeppy zenék áradata itt nem ér véget, ugyanis a fenti EP-hez csatlakozik egy dubstep maxi is, ami csak vinyl-en érhető el. Valószínűleg pillanatok alatt sold out lesz ez a 10”-es korong (az Exit webshopjában már elkapkodták az összes példányt), szóval a dungeon step rajongók jobban teszik, ha azonnal rárepülnek a súlyos mélyekkel tűzdelt lemezre.

Share.

About Author

Leave A Reply