Újabb Sam Binga anyag tűnt fel a semmiből a Criticalon! A sokoldalú, több műfajban is jeleskedő producer lazán hozza formáját és méltó folytatást prezentál korábbi nagy durranásai, az AYO és a Lef Dem után.

sambinga-nuhchatep

A Nuh Chat EP címadó zenéjéhez ismét Redderst kérte fel Sam, aki magabiztosan dobálja a fülbemászó rímeket a lecsupaszított bítekre és az erősen dancehall-os basszusokra. Maga a producer is bevallja ebben a bő félórás tutorial videóban, hogy egy újabb vokális slágert akart összehozni ezzel a számmal, amivel egyúttal Timbaland és a Neptunes munkássága előtt is szeretne. Az oktató videó kötelező anyag azoknak, akik kíváncsiak arra, hogyan formálódott a stúdióban a Tek Nuh Chat.

A folytatásban sokkal grime-osabb irányba mozdulunk el, de az Elastic hallatán felmerülhet Zomby neve is, hiszen az ő elsőszámú védjegye a masszív szintifutamok ilyen módú felhasználása. Facebook oldalán Sam elárulta egyébként, hogy eredetileg 140 bpm-es tempón írta ezt a számot, azzal a nem titkolt tervvel, hogy elkészülte után megpróbálja elküldeni a grime szcéna krémjének, hátha lát valaki annyi fantáziát benne, hogy rászövegeljen. Az Elastic eljutott egészen Wiley-ig, akinek tetszett is, viszont a projekt végül nem valósult meg. Szomorkodni nem szükséges, hiszen néhány apró változtatással felhúzta emberünk 160-as tempóra a tracket, ami így instrumentálisan is elég erősre sikerült.

Redders rímei szólnak a Steppin’-ben megint, melyet Sam Binga Defttel közösen követett el. Meglehetősen nagy a hasonlóság a Tek Nuh Chat és a Steppin’ között, itt viszont már feltűnik egy leheletnyi jungle is a felezett ritmusban. Nem hordoz magában semmi újat, de ettől még simán szerethető darab. A Chasic-ben már erőteljes a jungle jelenlét, sőt, meglepő módon Sam belecsempészett a gyönyörű kék 10”-es korong záróakkordjába némi dub techno-t is. Furcsán hangzik a párosítás leírva, a gyakorlatban mégis működik. A limitált bakelit mellé kizárólag digitális formában megkapjuk még a tavalyi megahit, a Lef Dem keménykedős Enei remixét, melyben a neurofunk-ot idéző bassline-ok és a zilált jungle alap egészen más dimenzióba repítik az eredetileg sokkal könnyedebb halfstepet.

Összességében elmondható, hogy a Nuh Chat EP rendben van. Ahol önismétléssel találkozunk, ott Sam Binga ügyesen megoldja, hogy szórakoztató maradjon a már többször hallott formula, de jutott némi kísérletezés is az ötszámos pakkba, ami dicséretes.

Share.

About Author

Leave A Reply