Vinilen (kétszámos verzióban) már kapható, 19-én a Beatporton, 26-án pedig mindenhol máshol is megjelenik az Eatbrain új EP-je, ezúttal a cseh QO laborjából. Az ötzenés – egy ingyenesen letölthető zenével feldobott – rilízen Ryme Tyme és Computerartist működik közre, az exkluzív remixért pedig Mindscape a felelős. Kunggal kezdtük a hagyományt, melyben az Eatbrain-en megjelenő zenészt kérjük meg, hogy kommentálja az EP zenéit. QO kapott az alkalmon, és a trekkek ismertetése mellett humorát is megvillantotta.

qo_629_ipc

Atari X

“Azt hiszem, ezzel a trekkel megdöntöttem a személyes rekordomat a zeneírás tempóját illetően. Általában nagyon sokáig dolgozom egy-egy számon, de ez egyetlen nap alatt (valójában egy este és a következő napon) készült el. Van egy szobám a pincében, öreg PC-kkel, egy Atarival, ZX Spektrummal, biliárddal, bárral… Képzelheted, néha milyen jókat tudunk ott mókázni. Egyik éjjel iszogatttunk, cigizgettünk, régi játékokkal játszottunk, szóval jól elvoltunk lent, amikor úgy döntöttem, felveszem az egyik játék pittyegő hangjait, hogy felhasználjam őket egy zenéhez. Másnap reggel csak leültem a régi stúdiómban (amúgy ez az utolsó trekkem, ami még ott készült), és elkezdtem dolgozni a számon. A fő basszus nagyon korán meglett, a pittyegő dallam pedig olyannyira egyszerű, hogy masszív másnapossággal is le tudtam írni. Nos, máris kész az EP címadó darabja.”

The Fuse (feat. Ryme Tyme)

“Nyáron írtam, amikor valami különlegeset akartam a Let It Rollra. Az alapkoncepció egy kemény beat volt, morgó basszussal és könnyen felismerhető, szirénaszerű szintihangzással. Pont ahogy szeretem. Kb. egy hét alatt meglettem vele, aztán amikor az instrumentális verziót hallgattam, azt gondoltam, vokállal még jobb lehetne. Pár hónappal korábban lett kész a Killcode, melyben ugyan Nuklear elképesztően jó munkát végzett, de ezúttal valaki mást szerettem volna kipróbálni. Küldtem hát pár e-mailt a kedvenc MC-imnek, és az első válasz máris megdöbbentett: Ryme Tyme elvállalta a közös munkát. Aznap egy álomnál is több vált valóra számomra. Köszi, Sean! Egy héten belül küldte a vokáljait. Újragyártottam az intrót, melyhez minél magyobb terjedelemben igyekeztem hozzáadni az ő démoni hangját. Azt kell mondanom, eme trekk készítése nagyon sok örömet okozott. Még régebben vettem egy Korg Monotront, most pedig nagyon jó élmény volt átengedni a vokálokat ezen a kis szörnyetegen.”

Evil Dead

“Ezúttal valami “még törtebb” ütemet akartam, továbbra is a kemény és gyors vonalon – és gonoszat! Basszusloopként valami kvázi-gabber lábdobot terveztem, valami igazán kemény dolgot. A következő lépés a félelmetes, kísérteties légkör volt, de valami még mindig hiányzott. A film-hangminta! Ekkortájt játszották a mozik az Evil Dead remake-et. Megnéztük, és ki is vágtam belőle a “You are going to die tonight” mondatot. Tökéletesen illeszkedik a zene hangulatába.”

Cyber Ninja (feat. Computerartist)

“Computerartist volt az első, akivel valaha kollaboltam. Azóta azonban, ha új trekk készítésébe fognánk, pokoli módon berúgunk, és semmi zenei eredményt nem tudunk felmutatni. Ez a szám viszont már a kezdetektől fogva más volt. Marek elküldte a zene korábbi verzióját, én meg azt mondtam neki: “Ember, ez nagyon jó, nem adunk esélyt egy kollabnak?” Beleegyezett, és már küldte is az alapokat. Egy darabig dolgoztam a darabon, aztán összeültünk a stúdióban, és befejeztük. Megfogadtuk, hogy semmit nem iszunk, ameddig nem értünk a végére. Ami a címet illeti: valami jó kis sci-fi hangmintát kerestem, közben régi videókat nézegettem a Youtube-on, és megtaláltam EZT. Amúgy semmit se használtunk fel belőle, de szerintem nagyon fasza a trailer, úgyhogy látnotok kell! POW POW!”

Az EP ötödik trekkje egy gyilkos Mindscape remix, mely a Killcode-ból készült. Bizony, Sas még mindig nem a melankolikus likvid elkötelezettje, de nem is bánjuk.

Természetesen ehhez a megjelenéshez is készült Eatbrain podcast, íme:

Share.

About Author

Leave A Reply