A bristoli székhelyű none60 kiadó (amelynek előző rilízéről itt olvashattok) 14. megjelenésével ismét a formabontó dnb-ritmusok felé kacsingat. A zömmel feltörekvő neveket pörgető label diszkográfiájában igazi csemegékkel találkozhatunk. Barokkos túlzás lenne azt állítanom, hogy hasonló trekket nem hallottunk mostanság, de az új Silent Dust igazán finomra sikeredett.

nsy014_629A sok-sok újonc előadó mellett azért elvétve fel-felbukkan egy-egy ismerős név, de a platform egyértelműen a kiadót vezető Silent Dust duó munkái köré épül. Andy és Dan szentimentális dallamai ezúttal HOF hangjával kiegészülve kényeztetik hallójáratainkat. A vokalista  bársonyos énekhangját és a szövegelés iránti tehetségét is megcsillogtatja, ugyanis a Lone a maga egyszerű nagyszerűségével azonnal beépül személyes lejátszási listánkba. A hősszerelmes csilingelő-álmodozó hangulatot kiválóan ellensúlyozza a rapbetét, így teremtve meg a tökéletes egyensúlyt… Remek darab!

A túloldalon a mozgalmasabb The Deku Tree elrugaszkodik a szentimentális érzetektől, és kísérletezőbbre veszi a figurát, ami a halfstep forma megtartása mellett sűrűbb dobképletet és egy pittyegős dallamvilágot jelent.

Részemről azt hiszem, maradok az A oldalnál, ugyanis a Lone igazi telitalálat! Aki érzi, május 18-tól behúzhatja a digitális zeneboltok virtuális polcáról.

Share.

About Author

Leave A Reply