Sorra érkeznek a kiváló megjelenések mostanában, aminek eredménye egy újabb hosszúra nyúlt hírözön. A szövegelés mellé természetesen streamelni is lehet a friss zenéket, melyeket olyanok készítettek, mint Kid Drama, Calyx & Teebee, Moresounds, Fixate, Nomine, DJ Marky, Riya, Random Movement, Pennygiles, Digital és Klay.

riya-sublimation

 • Hivatalosan majd csak 14-én, de a Bandcamp csodálatos világában már április vége óta fellelhető az új Convex Industries megjelenés. Kid Drama, aka Jon Convex kiadója folytatja a megalkuvás nélküli drum&bass zenék prezentálását, ráadásul a második korongon két sztárvendég, Skeptical és Consequence is szerepel. A Skepticallal közös, bő hatperces tribal-menetelés és a Consequence-szel együtt készített sötét szinti-orgiás jungle egyaránt jól sikerült, szóval erősen ajánlott!

 • Napvilágot látott a soron következõ single Calyx & Teebee hamarosan megjelenõ LP-jéről. Hozza a szokásos vonalat amit páran az ‘Elevate This Sound’ reinterpretációjának tartanak. Megjelenés június elején.

 • Másfél évvel ezelőtti debütálása után ismét egy teljes EP-vel hallat magáról Moresounds az Astrophonica címkén! A Pure Niceness címre keresztelt anyag húzódala a rettentően morcos, díva-vokállal turbózott Reality Tune, de a másik három track mellett sem lehet szó nélkül elmenni. A nem titkoltan dub-fanatikus francia producer a jamaikai hangzást mesterien ötvözi a jungle és juke elemekkel az Alteractions-ben és a Pure Niceness-ben is, az EP utolsó számában (Dead And Bury) ráadásul a kiadófőnök, Fracture is a segítségére siet. Húzós korong.

 • Ki gondolta volna, hogy az idei tavasz/nyár egyik legforróbb, legőrültebb zenéjét egy friss hús fogja szállítani? A 24 éves Fixate bizonyára meglepetten tapasztalja a körülötte kialakuló felhajtást, de ez van, ha az embernek a legjobb drum&bass kiadók közt számon tartott Exiten jön ki egy teljes EP-je. Az ötszámos anyag címadó felvétele (Throwback Therapy) ráadásul elég nagyot robbant, köszönhető ez az oldschool rave hangulatnak. Fixate emellett techno-ba hajló 170-es tempójú darabokat is villant, és persze nem maradhat el nála sem a footwork és juke. Nem nagyon tud hibázni D-Bridge kiadója az utóbbi években, ez is egy újabb kötelező vétel. Aki szeretné Fixate-et jobban megismerni, az olvassa el a vele készült interjút, aki pedig szeretne egy jót nevetni, az tekintse meg a Throwback Therapy-hez készült klipet!

 • Újabb erős kiadványnak örülhetnek azok, akik követik az elmúlt hónapok eseményeit és rákattantak az „új stílusra”, azaz a 140-es tempóról 120-130 bpm-re lassult dubstepre. A Tempa címkénél gyakran előforduló Nomine ezúttal a mindig nagyszerű Amit kiadóján keresztül tár négy tracket a nagyközönség elé, amik természetesen eléggé közel állnak a label igazgatójának hangzásához. Míg a Voodoo Native és az Empty Rooms lecsupaszított tribal-ös témákkal hipnotizálja a hallgatót, addig az EP másik fele némileg a grime és a tradicionális dubstep irányába húz el. A keleti fűszerek viszont minden esetben jelen vannak, minőségi meditatív cucc.

 • Nagyon régóta lebegteti DJ Marky, de most már tényleg úgy tűnik, hogy maximum néhány hét választ el minket új albumától a My Heroes-tól. Az albumon közreműködik például Makoto, Random Movement, A Sides és még jó néhány művész. Az LP beharangozójába és a háromlemezes albumba már bele lehet hallgatni, ami mindenkinek ajánlott, hiszen finomabbnál finomabb nyári likvidekről van szó.

 • Már előrendelhető Riya Sublimation című albuma, amely augusztus 10-én lát napvilágot a Spearheadnél. A közreműködők névsora annyira impozáns, hogy nem is nagyon lehet pár zenészt kiemelni. Na jó, megpróbáljuk: Collette Warren, Emperor, Total Science, Zero T, Enei, LSB, Break, Hybrid Minds… Az ‘Év albuma’-szavazások egyik esélyesével állunk szemben? Nyár végén kiderül!

 • Már kapható Random Movement első olyan maxija, melyet a Fokuz kiadó gondoz! A – sajnos – gyakran mellényúló label most egy igazán erős megjelenést tudhat magáénak, ami annyira nem csoda, hiszen Random Movement nem igazán képes hibázni. A rendkívül funky, fülled és mocskos Sleazy Bitch a mostanában megjelenő liquid funk zenék közül simán kiemelkedik, de az I Stayed Around is egy rendkívül jól sikerült roller. A két, lemezen is megjelent track mellé egy digitális exkluzív is jár, a house-os Morning Music remix, aminek az eredeti elkövetője a szigetországi Blockwork. Kötelező darab!

 • A Tempo Records-ról legutóbb Digital kapcsán ejtettünk szót, akinek még 2014 végén jelent meg itt három zenéje. Pennygiles-ra lett bízva a folytatás, hiszen a hatodik Tempo-s lemezbe három általa komponált track lett nyomva. Mindhárom szám táncparketten jól működő darab, amik ezeken az egyre melegebb napokon jól fognak csúszni a hallójáratainkba. A legmerészebb – és egyúttal legajánlottabb – közülük az Ed.it-tel készült Looking In, mely jócskán visel magán indusztriális, tech-es védjegyeket is. Kapható június 1-től!

 • Adjunk hálát az égnek, amiért a Function Records nem csak egy megjelenés erejéig tért vissza az élők sorába! Digital saját címkéje május közepén újabb lemezzel jelentkezik a nagysikerű Deadlines Dub Phizix remix után. A két, meglehetősen jungle-ös szám mellett hallható egy dubstep track is a Catch A Fire EP-n, a változatosságra így nem lehet panasz. Bődületesen sok Digital zene lepte el a drum&bass szcénát az utóbbi hónapokban, ám az általa szállított _valódi_ drum&bass hangzásból sosem elég, szóval szeressétek ezt a kiadványt is!

 • Az elsőszámú hazai jump-up producer, Klay új EP-vel jelentkezik! Spongyabob magyar hangja nem csak itthon, de nemzetközi szinten is egyre magasabbra tör, amit jól bizonyít az, hogy Soul Food címre keresztelt négyszámos EP-je a szcéna egyik legfontosabb producerének, Annixnak a kiadóján jelenik meg május végén. Maga az anyag egészen változatos, akad benne kísérletező, széttördelt, és kendőzetlenül tánctérrobbantó darab, a D Man erősen ajánlott!

Share.

About Author

Leave A Reply