Hibátlan „Exit All Stars” anyag látott napvilágot a DBridge igazgatta Exit Records címkén. Ezzel a megállapítással akár véget is vethetnénk ennek az írásnak, de pár mondat erejéig érdemes boncolni az illusztris gárda (Alix Perez, Fracture, Fixate, Om Unit, Chimpo, Stray és Sam Binga) által írt, minden szempontból erős megjelenést.

richie-brains-art

Killa P vezényletével, a grime vizein evezhetünk be a stílusóceánba a Richie Brains album lemezes verzióján. Ez a trekk még egy príma, VHS- és punkkorszakot idéző videót is kapott. A Bring Dat Back okozta koszos, éjszakai ízt hamar váltják a felszabadultabb darabok. Javarészt pörgős, lüktető cinekkel és régi időket idéző dobképletekkel tarkított juke, footwork, jungle/drum and bass, trap és hiphop egyvelegekkel igyekszik emlékezetessé tenni a nyarat a Richie Brains társulat. Egyes szerzemények hallatán Goldie jobban teszi, ha kapaszkodót keres, ugyanis többször visszaköszön legendás kiadójának korai időszaka – semmiképpen sem unalmas módon.

A Who Is Richie Brains kellemesen ringatja a hallgatót különféle stílusok között, az LP 7”-es bónusz kislemeze pedig finoman a vízpartra parancsol. Itt az idő a gyékényt kiteríteni, kifeküdni a napra, és élvezni a vokóderes vokállal pimpelt, minőségi P-Funkot (Game Shades), majd később, a hajnali órákban, buli utáni napfelkeltébe bámuláshoz előszedni a másik oldalon cammogó, sokkal mélyebb Sk8 M8-et.

A hét producer önállóan is képes lenne egy-egy ilyen színvonalú megjelenést összerakni, de együtt sikerült egy igazán különleges, sokfelé utaztató anyagot kipréselni magukból. Ide kattintva DBridge írásán keresztül tovább lehet ismerkedni a rendkívül misztikusan felépülő Richie Brains projekttel.

Share.

About Author

Leave A Reply