Bár elvétve hallani itt-ott, hogy egy ideje zajlik a drum and bass szcéna „elneurósodása”, a Shogun Audiót mégsem vádolhatjuk azzal, hogy mostanság ráállt volna a keményebb zenékre, hiszen a Friction vezette label mindig is a változatos katalóguslista híve volt, ahol jól megfér egymás mellett a melankolikus likvid, a házrobbantó stadionbéz és a legelvetemültebb kőzúzda is. A nemrég debütáló Ed:it-rilíz (3) után most egy kicsit keményebb vizekre evezünk Prolix idegenvezetésével.

prolix629

Sorjáznak a jobbnál jobb megjelenések az immáron 104. kiadványához érkezett Shogunon, mi meg csak kapkodjuk a fejünket, hiszen két megjelenés közt azért még piacra dobtak egy 2015-ös válogatáslemezt (Shogun Audio presents: 2015), illetve márciusban elstartol a 100. megjelenés apropóján szervezett turné is.
Erre a robogó szekérre pattant fel Prolix, aki korábban már szerepelt a Friction VS sorozaton a Dark Moves társelkövetőjeként, most viszont megkapta saját 12”-esét, amely igencsak erősre sikeredett.

Többször is megnéztem, vajon tényleg Prolixot hallgatok-e, ugyanis a Nature of Reality inkább hangzik Gridloknak, ami nem lehet véletlen, hiszen az utóbbi időkben meglehetősen sokat dolgoztak együtt. A szétcsavart reszelésen túl mindenképpen kiemelném a dobokat, ugyanis élvezet hallgatni, ahogy a fémes snare-ek kőkeményen zakatolnak. Minden tekintetben kiváló darab. A túloldalon a Sycophantot a rángatózva hömpölygő bassline viszi előre egy menetelős dobképleten, de összességében túl sok újat már nem képes nyújtani a harcedzett neurófanoknak.
Csodálatos, hogy a Shogun mennyire jó érzékkel képes lavírozni a drum and bass különböző irányzatai közt… Így hirtelen nem is tudok másik A-kategóriás labelt, amelyik mindezt ennyire profin csinálná. Természetesen ehhez kell egy olyan kaliberű vezető, mint Friction, aki képes nyomon követni a dnb valamennyi irányvonalát, és ennek megfelelően igazgatni kiadóját. Az új Shogun Audio tehát ismét nagyszerűre sikeredett, megjelenés február 19-én.

Share.

About Author

Leave A Reply