Rob Sparx drum & bass EP-vel jelentkezik, ami már a zenék meghallgatása nélkül is felkelti az ember figyelmét. Bár az elektronikus zene nyilvántartásában elsősorban dubstepjeiről ismert az angol producer, már a 140 BPM-es korszak előtt is írt gyorsabb tempójú zenéket. Új négyzenése a NexGennél érkezik.

629

Nagyon sokszínű, izgalmas csokor lett a Dreamin’ EP, négy teljesen más tónusú zenével, amely mind a drum and bass egy-egy jellegzetes hangzását járja körül.
Az A oldalon hömpölygő, szimfonikus intróval induló Archon egy egyenes, szigorú roller, amelyet a drop után vonósok tesznek melankolikus-romantikus hangulatúvá, érdekes ellentétet adva ezzel a számnak. A második zene, amely egyben az EP címadója is, a drum & bass/jungle hajnala előtt tiszteleg lassú tempójával, “klasszikus” basszusával, vokáljával, egész atmoszférájával. Nagyon jól sikerült múltidézés, az idősebb hallgatóságnak csemege, a fiatalabbak kötelező házi feladat. Raszta vibe lengi körül a Jah-t a C oldalon. Különösebb történés nincs, egy határozott dobon visszafogott amen csordogál, a basszus jó mélyen morog, időnként reggae vokálminták színesítik a képet. Ez a világ elég közel áll Rob Sparxhoz, emlékezzünk csak vissza a Vagabundóra. A kiadványt a Navigator zárja, korántsem visszafogott dzsungellel. Intelligens cucc, a basszuskedvelők megkapják tőle a maguk adagját.
Jó kis anyag lett a Dreamin’ EP. Ha ilyen könnyen és színvonalasan megy a váltás a tempók között, akkor jöhet még több hasonló!

Ja és nagyon érdemes itt meghallgatni Rob Sparx pár napja elérhető szépséges megjelenését is.

Share.

About Author

Leave A Reply