Még csak három éve született, de már 26. megjelenésénél tart a The Dreamers Recordings, ahol a mennyiség szerencsére nem megy a minőség kárára. Az olasz címke minden egyes kiadványával kellemes meglepetéseket okoz, köszönhető ez a változatos zenei palettának: sosem lehet tudni, hogy minimalista, kopogós rollerek, lelket simogató liquid funk gyönyörűségek, vagy éppen felezett, erősen hip-hop-os beütésű sújtások fognak szólni az új megjelenésen. A főként wonky és hip-hop-hatású, néhol jungle-lel fűszerezett zenéket felvonultató Rem Phase Vol. 1. válogatás után a kiadó főnöke, Neve jelentkezik egy hétszámos szóló anyaggal, amiben ismét akad pár váratlan fordulat.

Világpremier! Az EP egyik legforróbb zenéje, Neve és Was A Be közös múltidézése, a Keep It Up nálunk hallható először!

A Nobody EP egyik kakukktojása éppen a címadó track, egy 100 bpm-es szám, ami valahol a halftime és a trap közt helyezkedik el félúton, és a jól ismert vokál-mintával egyértelműen a Prodigy munkássága előtt tiszteleg. A TQP-vel közös Sandonarcos szintén ezen a tempón menetel, viszont egy teljesen más világban – itt ugyanis a halftime és a dub ütköztetésével egy forró dancehall / bashment szám született. A Was A Be-vel elkövetett, ’90-es évek dance-hangulatát idéző Keep It Up is az EP formabontó számai közé tartozik, itt félidőben 170 bpm-ről lelassítunk 140-re, és akármennyire is várunk a felpörgésre, maradunk ezen a sebességen a szám végéig. Tökéletes átvezető eszköz lehet több stílust összefogó szettekben. Az EP további számai valamivel tradicionálisabbak, de továbbra is a halftime rajongóinak kedveznek. A Skirts és a Midi Gal azok a darabok, amiket öröm lehet hallani szettek közepén, hiszen ritmikájuk megtöri a 2-step dobok zakatolását, viszont dinamikában semmivel sem maradnak alul egy izmosabb rollerhez képest. A New Energy és Belly Dance pedig a bólogatós, kísérleti hangvételű felezett dnb-k ékes darabjai – pillanatok alatt beszippantják a hallgatót a hipnotikus dallamok és cammogó dobképletek.

Így nyilatkozik Neve az EP-ről:

“A Nobody EP címe a saját stílusom kereséséből ered… Kiadó főnökként mindig azt a tanácsot adom más producereknek, hogy olyan hangzáson próbáljanak dolgozni, ami senki másnak nincs. Az utóbbi hónapokban sötét rollerek jöttek ki tőlem a Guidance és Lifestyle Music címkéken, ugyanakkor folytattam a kísérletező darabok kiadását is, például a Rem Phase válogatáson, vagy a None60 kiadón Calculonnal. Míg az általános drum&bass-hangzás egy meghatározott irányba halad, én úgy döntöttem, hogy egy szélesebb zenei palettával rendelkező EP-vel jelentkezem, amely tartalmaz két 100 bpm-es számot is. Ezzel az EP-vel tovább akarom feszíteni a produceri munkám határait, és egyúttal tartani magam a mindig megbízható hardvereimmel létrehozott saját hangzásomhoz. Az EP egy válogatás az elmúlt két évben készült, tánctéren legjobban vizsgázott zenéimből, illetve egy határozott képet is ad arról, hogy mi is a Dreamers Recordings: egy jó hely, jó zenéknek.”

A Nobody EP-t június 19-től lehet kapni exkluzív Beatport megjelenésként (a további szokásos helyeken, például a Bandcamp-en június 26-tól), a címadó számot, és hamarosan a továbbiakat is ebben a playlistben találod!

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply