Legutóbb májusban esett szó az IPC-n arról, hogy mennyire termékeny mostanában a V Recordings és annak al-kiadói. A lendület az azóta eltelt hónapokban sem hagyott alább, hallhattunk elvetemült jump-up EP-t Serum-tól, lélekkel teli finomságokat Blade-től és L-Side-tól, valamint jóféle rollereket Nitri-től. Nyár végén két nagyobb lélegzetű projekt is befutott, egyikük volt az Afterparty válogatás, amiben többek közt Dave Owen és Rowpieces szolid likvidjei szerepeltek, illetve Random Movement Jaybee-vel karöltve összehozta az év egyik legforróbb liquid funk track-jét, a latinos gitárral és RM feleségének vokáljával felturbózott Ahead Of It All-t. Az őszt Paul SG nyitja a V Recordings-nál (pontosabban a Liquid V-nél), nem is akárhogyan.

LV042DD

A megjelenés húzózenéje egyértelműen a Stay Classy, a szám nagyszerűségéhez pedig jócskán hozzájárul T.R.A.C., akiről most már biztosan ki lehet jelenteni, hogy 2014 egyik legjobb történése a drum&bass-ben. A brooklyn-i MC nem idén kezdte a szövegelést, és hip-hop-ban is nyomul régóta, de a Stay Classy előtt az elmúlt hónapokban például a Higher Ground-ban és a The Party’s Arrived-ben is bizonyította, hogy profin és lazán dobálja a rímeket a drum&bass-re. A keleti parti hip-hop hangulatát árasztó Stay Classy eleganciájához Paul SG is jó ízléssel teszi hozzá a funk mintákat és a fúvósokat, de T.R.A.C. nélkül nem lenne ennyire kerek ez a szám.

Az ezután hallható Lady-vel kapcsolatban elő is jön ez a hiányérzet: helyén vannak az amenek, kellemes sodrása van, a minimálisan elcsepegtetett éneket is jól esik hallani, de összességében a Lady-hez hasonló darabokkal már rengetegszer találkozhattunk. Rosszul járni természetesen senki nem fog azzal, ha a Stay Classy mellett a Lady-t is magáévá teszi szeptember 29-től.

Úgy néz ki a feszes tempó ősszel is jellemző lesz a kiadó(k)ra, hiszen már kapható egy újabb album beharangozója, amin korábbi V Recordings rilizek VIP verziói szerepelnek, illetve október 20-án érkezik S.P.Y tesójának, Unreal-nek maxija, amin két nagyon jól sikerült likvid szerepel majd.

Share.

About Author

1 hozzászólás

  1. És hozzá tartozik még a történethez, hogy TRAC egyébként Paul SG felfedezettje és a Jazzsticks csapat oszlopos tagja, elő dnb megjelnése is a Paullal és La Medusával közös ‘Strive’ volt a Jazzsticksen a tavalyi év elején. ezenkívül még számos koopericáó sorakozik kiadásrva várva pl a that’s me című … aki szereti TRAC et tartsa fél szemét a Jazzsticksen és Paul SG n : )

Leave A Reply