Villámgyorsan elrepült két és fél év az első Eatbrain megjelenés óta és máris itt a nyolcadik. A megszokott minőséget ezúttal a fiatal ukrán, NickBee szállítja. A producer tehetségére jellemző, hogy korábban többek között a Horizons Musicnál és a Dispatch-nél is megmutatta magát. A release kuriózuma a D oldalon található 130 BPM-es trekk, amely NickBee sokoldalúságáról is tanúbizonyságot tesz.

collage

A jól megszokott és mostanra talán már elvárt neurofunkot kapja a hallgató, ha a lejátszóba teszi az Animal Rage EP-t. A vonósokkal és vokálfoszlányokkal, rejtélyes hangulattal induló címadó zene a drop után igazi bombává alakul és szinte észrevétlenül telik el a zene öt perce. Az Apollo 18 intrója űrutazásra invitál minket, a basszus érkeztével viszont itt sincs kegyelem, virtuóz neuróvonaton robogunk. Agyba fúródó, visszhangzó kezdéssel dolgozik a Gain The Energy, mely a szigorú zenék sorát folytatva teszi teljessé az EP drum & bass szekcióját. Az elmére ható eszközökben a későbbiekben sincs hiány – a zümmögő basszus például elég nehezen kopik ki a memóriámból -, így válik a trekk a megjelenés leginkább maradandó zenéjévé. A JSTD közreműködésével készült Blackline sokfelől építkezik: benne van a break, a dubstep, de a modern neurofunk minden eleme is. Ebben a hangzásban csak a Noisiától hallottam eddig ilyen profin összerakott zenét.

Az Eatbrain legújabb kiadványa tegnap óta kapható.
Felhívjuk a DJ-k figyelmét, hogy továbbra is lehet nevezni a kiadó versenyére, amelynek fődíja egy szettidő a következő Eatbrain bulin!

Share.

About Author

Leave A Reply