Az ősz nem szűkölködik az érdekes kiadványok terén, a Demand Recordings hamarosan megjelenő EP-je mégis igazi gyöngyszem az évszak megjelenései között.

crowdA svájci label egy nagyon egyszerű, de annál hatásosabb módszert választott huszadik kiadványának megünneplésére: adott egy remek zene Eastcolors kezei alól, illetve néhány ismert és kevésbé ismert producer, akik a maguk stílusában értelmezik az újra a címadó trekket. Az igazi különlegességét ez adja ennek a kiadványnak: a stílusok, műfajok kavalkádja.

Azt hiszem, Eastcolorst már keveseknek kell bemutatni: az orosz producer nem véletlenül lett az ismertebb kiadók visszatérő vendége, ezt a The Light is nagyon jól példázza. Nagyon finom, folyamatosan épülő-szépülő zene, kellemes vokállal, pattogó dallamokkal, elő-előkúszó gitárzajjal, és rengeteg forró paddal – egyszerűen egy szép zene. A címadó zene minőségére nem lehet panasz, de a remixektől sem kell megijedni – jó alapanyagokból nem nehéz jól építkezni. A dán Beastie Respond a 80-as évek akciófilmjeit idéző, 808-as dobokkal operáló, funky dallamokat idéző könnyed, folyós trekk, míg a Look Like nevét viselő remix egy harapósabb, house/garage elemekkel tarkított “lépegetős” zene. Az Eastcolorsnál nem kevéssé ismert Phil Tangent egy tőle teljesen várható (és elvárható) hangzást produkál a saját likvides újragondolásában. Az utolsó, talán legnehezebben emészthető feldolgozás Troy Gunnertől ered: egy lassan, finoman épülő dubtechno zene, sok-sok visszhanggal és végletekig csiszolt hangokkal. Az EP záróakkordja már nem egy remix, hanem Eastcolors és Noel közös zenéje, a Moonwalker, amely bár teljesen korrekt, de sajnos az EP többi zenéjéhez képest egy kissé hétköznapi – talán érdemesebb lett volna ezt egy későbbi kiadványra tartogatni.

Aki szereti az érdekes megjelenéseket, a stílusok kavarodását, annak ez a release igazán érdekes lehet – akik egy tisztán 170 BPM felett mozgó kiadványra vártak a Demand-től, azok talán kissé csalódhattak, de javaslom, tegyenek egy próbát az október 21-én érkező lemezzel – megéri.

Share.

About Author

Leave A Reply