A barátságtalan hétfő túlélésében segít a múlt hét folyamán gyűjtött mix-csokrunk, ami egyaránt tartalmaz drum&bass-t, bass music-ot és house-t is. Ajánlónk hősei ezúttal Gremlinz, Bibio, Maztek, DLR, Nitri, Nguzunguzu, Quadrant & Iris, Reload, SB 81, Chimpo és Eastcolors!

chimpo

 • Az okos, nem ritkán kísérletező hangzású, izgalmas kiadó, a Samurai Music új, sorban a tizenötödik podcastja Gremlinz kezei közül került ki. A kanadai producer és a Homemade Weapons After Dark EP-jének csinál kedvet a bő hetven perces szelekció, mely igazi csemege a minimalista hangzást kedvelőknek.

 • Az október végén lezajlott Elevate Festival pénteki napját közvetítette a Red Bull Music Academy, így történhetett az, hogy Bibio szettje kevésbé legális módon kiszivárgott. Ha már így alakult, örüljünk az angol producer / dj hip-hop, wonky, house és garage zenéket felvonultató szelekciójának.

bibio

 • A Renegade Hardware-en és a Dutty Audio-n is dobbantó Maztek új promomixe igazi neuro-orgiát ígér. A független belga Kinetic Recordsnak készített szelekta jó pár kiadásra váró nótát vonultat fel, köztük egy Mindscape/Eatbrain cuccot is… Jeee!

 • A Dispatch-en hamarosan megjelenő Transit 2 válogatásalbum beharangozója DLR kezei alól érkezik. A kis híján 10 perces szösszenet megamix-stílusban reprezentálja a válogatásalbum zenéit. Rövid, de lényegre törő!

 • A legutóbbi, szám szerint a 15. Horizons Music podcastot Nitri szállítja, aki legutóbb egy single-lel és egy EP-vel is szerepelt a kiadó színeiben.

 • A héten jött ki a Los Angeles-i bass music duó, az Nguzunguzu új EP-je Kingdom kiadóján, a Fade To Mind-on, úgyhogy meg is ünnepelték az aktust egy promomixszel. A szett maximálisan “guzus”, folyamatosan és organikusan váltakoznak benne az urbánus műfajok illetve azok hibridjei, az rnb-től a baltimore club musicon át a ballroomig, megfejelve a duó néhány saját számával, a szokásos editekkel és mashuppokkal, valamint egy eléggé indusztriális új Kingdom számmal.

 • A Quadrant & Iris páros ‘Convergence’ / ‘Borealis’ megjelenése minden bizonnyal csak a kezdete egy igazán termékeny, hosszú távú Dispatch-kötődésnek. Mi persze örülünk ennek, annál is inkább, mert hamarosan érkezik a várva várt MC Fats album, rajta a szintén ütős ‘Dirty 78’. Addig is itt az új Dispatch Label mix, mely a seattle-i páros több kiadásra váró zenéjét is tartalmazza.

 • Hazai frontról Reload kiváló bass music szelekcióját ajánljuk figyelmetekbe, amelyben napsütéses és karcosabb nóták egyaránt helyet kaptak.

 • A londoni drumandbass klubest, a Rupture, amelyet Double O & Mantra párosa vezet, az évek alatt szinte fogalommá vált, és manapság is az egyik legkitartóbb platformja a 90-es évek második felének (leginkább A Blue Note-hoz közeli) agyas sci-fi hangzását és a 2000-es évek drumfunkját továbbvivő producerek számára. A klubest most novemberben ünnepli hetedik születésnapját egy kemény lineupot felvonultató bulival, plusz felkértek néhány zenészt, hogy dobjon össze egy promomixet, köztük az itt szereplő SB 81-et (a másik Rumbleton), aki egyébként nem más, mint a 2000-es években a drumfunk szcénában már nevet szerzett Nolige, és aki némi bass musicos kitérő után ismét visszatért a drumandbasshez, annak is a metalheadzes vonulatához (nem is véletlen, hogy ott jött ki a héten egy négyszámos ep-je). A rövid mixben szinte észrevétlenül követik egymást a 90-es évek végi klasszikus tudományos, kimért drumandbassek (Optical, Matrix, Krust) illetve a mai, friss elgondolások (Marcus Intalex, Om Unit, és maga SB81, több zenével is), megidézve azt a korszakot, amikor a zenéket a négy fal között legalább annyira lehetett élvezni, mint egy csapatós buliban.

 • Bámulatos, hogy a manchesteri Chimpo nem csak producerként és mc-ként alkot kiemelkedőt, de a lemezjátszókkal is profi módon bánik. Az angol Trap magazinnak készült freestyle mixe mindenkinek ajánlott, aki szereti ha az ötletes kombókra még sok mc szövegelése is be van vagdosva.

 • A korábban többször is tárgyalt Demand Records legfrisebb podcastját ki más is prezentálná, mint Eastcolors, akinek a The Light című zenéje volt a legutóbbi Demand főszereplője. Dnb, non-dnb és forthcoming szekció, sok-sok újdonság benne, szeretjük!

Share.

About Author

Leave A Reply