November első hete sem telt el albummegjelenés nélkül. A könnyedebb ritmusok elkötelezettjeit Etherwood, a morcos neurót kedvelőket pedig Audio LP-je és a Black Sun Empire maratoni válogatása kényezteti. Természetesen single release-ek is napvilágot láttak az elmúlt napokban többek között Breakage és Digital & Spirit stúdiójából. Íme a 45. hét néhány fontos eseménye!

bse

  • A Hospital visszafogottabb-kísérletezőbb zenéit megjelentető alkiadóján, a Med School-on debütált Etherwood első albuma. Az LP központi hangszere a zongora, az egész anyag állandóságát ez a hangszer adja. A sound leginkább a Hybrid Mindstól megszokott melankolikus-romantikus hangulatot festi le, hol férfivokálos likvid köntösben, hol amennel kirakott halfstepben. Nem állítjuk, hogy sokat hallgatva ne lenne egy picit szirupos érzetünk, de egyszer-egyszer elővéve kiváló szórakozás az Etherwood című album.

  • Az orosz drum & bass következő lehetséges befutója, Noel (akinek nevével nemrég ProgRAM-nál is találkozhattunk egy Eastcolorsszal közös zene erejéig) a Disturbed-nél rukkolt elő Evil Machine című EP-jével. A háromzenés megjelenés legerősebb darabja a Brazen.

  • A neuró-fejek nagy örömére digitális formátumban már megjelent Audio legújabb albuma, a Force Of Nature. Az LP-t természetesen a Virus gondozza, a bakelitverzió november 18-ától lesz elérhető. A Kmag-nek adott interjújában Audio úgy nyilatkozott, hogy technikailag és hangzásilag is a legjobb munkájának tartja a Force Of Nature-t.

  • Ha Audio albumát örömmel fogadták a neurofunk kedvelői, akkor a Black Sun Empire válogatása valószínűleg frenetikus boldogságot okoz majd nekik. Az extra hosszú, 28 zenéből álló albumon – mely a Variations On Black címet kapta – a hangzás színe-java hallható a Noisiától Audióig, a Phace & Misanthrop párostól InsideInfóig, Prolixtól a Neonlight-ig. Az LP-n egy-egy BSE zenét értelmeznek újra a felkért zenészek. Hazánkat Chris.SU képviseli a Fever remixével. A pihenést többek között Icicle – a maga módján kemény, de az album egészéhez képest visszafogott – zenéje vagy S.P.Y Potemkin-verziója biztosítja.

  • Breakage a régi drumfunk vonalat idézi új megjelenésének A oldalával. A halottaiból feltámadt Inperspective-nél kijött single Panic Room című zenéje a londoni producer visszaútja lenne a gyorsabb tempók felé az elmúlt időszak bass music darabjai után?

  • Digital és Spirit több mint tíz év elteltével újraélesztett kiadója, a Phantom Audio idén már a második megjelenését jegyzi. A nagy sikerű Phantom Force és Backlash remixek után most két új zenével rukkolt elő a páros.  Az Original Rockers egy újvonalas bass music nóta, mely drum & bass tempóban hömpölyög, a Redo pedig egy tipikus Digital & Spirit-hangzású roller.


  • DJ Die szabadstílusú kiadója, a Gutterfunk elérkezett hetedik megjelenéséhez, amin ezúttal a bristoli Interface és a trinidadi Lazer Beam párosának, avagy a Jus Now-nak két karneváli hangulatú track-je kapott helyet. A zenészek izgalmasan vegyítik a trinidadi soca hátsóriszálós hangulatát az angol basszusnehéz műfajokkal, a korong A oldalán hallható ez igazán. A Bare Wine egyértelműen a lányoknak kedvez, míg a Voudou Riddim erősen kacsintgat a mély dubstep irányába, de belőle sem hiányozhatnak a vérpezsdítő perkák. Az EP a hét elejétől kapható a digitális boltokban!


  • A hazai netlabel, a Beats Hotel második megjelenését a Bubinga jegyzi. A Home című trekk két verzióban kapható az ismert digitális zeneboltokban.

Share.

About Author

Leave A Reply