A gondos szilveszteri előkészületek és házibulik elengedhetetlen kellékei a jó mixek. Az alábbi előadók szettjeit ajánljuk a 2013-as év búcsúztatásához: Mindscape, Jackmaster, A sides, Plastician, Heartdrive, DJ Marky, Groove Assassin, Hybrid Theory, Martyn, Gingy, DJ SABO, Ivy Lab és DJ Flight.

mindscapeKedvenc magyar zombis kiadónk egy brutális Mindscape szelekcióval kívánt nekünk boldog karácsonyt. Kőkemény szeletelés várható, amely olyan fájdalmakat képes okozni, amelyet csak kellő mennyiségű emberi agyvelő jóízű elfogyasztása képes valamelyest enyhíteni. Braaaaains!

Alig pár hete jelent meg Jackmaster egyik mixsorozatának, a Mastermixnek 2013-as része, ennek ellenére máris itt van egy másik szett tőle, a Tweak-A-Holic negyedik része. Az egyórás szelekció izzik, mint a láva, egymást követik a forróbbnál forróbb ismert és kevésbé ismert zenék a ’80-as évekből. Házibuliban tuti befutó.

A Sides a következő mixével ritkán látható oldalát villantja meg, ugyanis a lélekkel teli drum&bass helyett most a hip-hopot helyezi előtérbe. A mix címe sokat elárul, itt bizony főleg az idősebb mókusok fognak bólogatni a ’80-as és ’90-es évekből ismerős track-ekre.

A Jamz-et a Rinse.Fm-en is rendszeresen zenélő Elijah és Skilliam hívta életre, ami a kezdetekben egy partisorozat volt, de idővel egy lemezbolt is kinőtt a mozgalomból, ahol természetesen a két srác grime és uk garage műfajokra fókuszáló kiadójának, a Butterz-nek cuccaival is találkozni lehet. Plastician szettje a legutóbbi Jamz partin lett rögzítve, az öveket tessék bekapcsolni, mert szigorú ütemek jönnek egyenesen London legmenőbb szegletéből, Dalstonból.

Végre itt a folytatás! Szeptember végén kitörő lelkesedéssel fogadtuk mi is a legendás Autonomic podcast-széria utódját, a HeartDrive-ot, aminek második része a napokban került ki a világhálóra. Kötelező hallgatnivaló mindazoknak, akik friss hangzásokat keresnek a drum&bass-ben.

DJ Marky a 49. podcastjában foglalja össze azt, hogy neki mik tetszettek igazán a drum&bass idei megjelenései közül. Igazi parti-bombát sikerült összemixelnie, amiben felcsendül számos lendületes roller és finom likvid is.

A Sheffield-ből származó Groove Assassin lazítós house szettje prímán passzol a délutáni pihenőkhöz. Nincsenek benne egyértelmű slágerek és nagy tánctér robbantó himnuszok, viszont rendkívül hangulatos a szelekció, jó ízlésre vall!

Az egyre nagyobb nevet szerző angol Hybrid Theory vendégmixe a garage és house fanoknak kedvez. Rövid, ám velős!

A Boiler Room novemberben Toronto-ból streamelt, az esten ott volt a holland Martyn is, aki Gingy-vel közösen prezentált egy feszes techno szettet.

A Burning Man fesztivált valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, hiszen a rendezvényen készült galériák már alaposan bejárták az internet eldugottabb szegleteit is. A fellépők sokasága közt ott volt az a DJ Sabo is, aki a moombahton egyik alap figurája. Megijedni felesleges, hiszen Sabo nem a moombahton sípolós vonalát kedveli, hanem inkább a soul-os, rnb-s irányból közelíti meg azt. Másfél órás szettjét napfelkelte közben játszotta a lenti hatalmas nőt ábrázoló szobor szomszédságában, egészen addig, amíg egy Pink Floyd szám közben a generátor meg nem adta magát.

Az Ivy Lab, azaz Sabre, Stray és Halogenix együttese egy ünnepi podcast-tal kedveskedik nekünk. A második epizód amellett, hogy egy igen ütős hip-hop negyedórával indít, rengeteg forróságot tartogat, de kár túlragozni a dolgot, ugyanis a tracklist magáért beszél.

DJ Flight legutóbb rábízta a hallgatóira a műsorkészítést, szabadon lehetett neki javasolni, hogy mely zenék kerüljenek bele a 2013-as évet összefoglaló Next Chapter-be. Nagyon erős a szelekció, ennek alapján elmondható, hogy brutálisan jó évet zárt a drum&bass ismét.

djflight

Share.

About Author

Leave A Reply