Általában a drum&bass és jungle szettek száma a legtöbb, de úgy alakult, hogy a februári mixajánló inkább szól minden másról. Hiába, nem lehet elmenni szó nélkül a gyönyörű Lone Essential Mix mellett, valamint rácsodálkozni Etch, Moxie vagy a Night SLugs csapat eklektikus szelekcióira. Akadnak azért 170-es törtek is, hiszen nagyot villantott az előző hónapban többek közt Fracture, Halogenix és DJ Marky is e téren!

Lone – Essential Mix 2018-02-03

Bámulatosan jól felépített, átgondolt szettet hozott össze Pete Tong-nak Lone. Időtlen Essential Mix-szel van dolgunk, amiben az elmúlt kb. 25-30 év középtempós elektronikus zenéjét foglalja össze az angol művész. Kapunk koszos house-októl kezdve uk hardcore-ig gyakorlatilag mindent, egy gyönyörű ívű kétórás szelekció formájában. Többször hallgatós anyag!

Etch – Loose Lips Mix Series 160

Jóféle agytorna ez az Etch mix. A történések elég sűrűn követik egymást, egyik pillanatban még mennek a másik dimenzióba repítő post-punk és industrial morajlások, másik pillanatban már ötletesen megtört dobfutamok, dzsungeles agymenések morajlanak. Tele van meglepő fordulatokkal és némileg nehezebben fogyasztható darabokkal a szett, de mégis érezni benne azt a könnyedséget, ami Etch saját zenéiből is természetesen árad.

Halogenix – Critical Music & Rinse.FM – 7th February 2018

Halogenix a tőle ismert, hozzá kapcsolható zenék, hangulatok mindegyikét megmutatja a februári Rinse.FM-es Critical műsorban. Az adás bólogatós hip-hopokkal kezdődik, amiket már meglehetősen nehéz a drum&bass-hez kötni, de aztán megérkeznek a 170-es minimalista törtek is, majd később néhány lélekkel teli darab is.

Moxie – Triple J Mix Up

Könnyed, stílusok közt bátran csapongó egyórás mixet kapunk Moxie-tól. Hol diszkóba hajló finomság, hol visszafogott techno ütemek robognak előre, de az összkép mégsem olyan hullámzó. Utaztatós anyag.

Benji B – Roni Size Talks New Forms, BBC Radio 1, 2018-02-01

Benji B műsorban a drum&bass és jungle ritka, mint a fehér holló. Viszont ha felbukkan ez a stílus nála, annak rendszerint különleges oka van – most például a New Forms megjelenésének huszadik évfordulója. A BBC stúdióban vendégeskedik Roni Size, aki biztos tudna mondani rengeteg érdekfeszítő történetet a Mercury díjas albumáról, de sajnos elég szűkszavú. Benji rajongása és apró sztorijai viszont jól ellensúlyozzák a nem túl érdekes interjút. Plusz ott van néhány igazi klasszikus, amire mindig érdemes visszatekinteni, és persze a beszélgetés előtti szabadstílusú szelekció is remek, mint mindig!

DJ Marky – Fabriclive Promo Mix

Marky két év szünet után nemrég visszatért londoni rezidenciájához, a Fabric klubhoz zenélni egyet, mely előtt összeütött egy olyan mixet, ami háttérzenének tökéletes. Vidám, dinamikus rollerek váltakoznak ebben a Fabriclive promo mixben és semmi kiemelkedő nem történik benne, ezért meló vagy edzés mellé – amikor robotpilótára akarod kapcsolni az agyad – rendkívül jól passzol.

Mentalien – Prance, Girl!

A ‘szégyentelen önpromóció’ rovat régen jelentkezett már, de most itt van ez a kétórás, klasszikus house és garage hangzást körbejáró szett, amit kár lenne, ha kihagynál! ;)

Megtörtént a fenti mixek rongyosra hallgatása? Ha igen, akkor haladj tovább, erre:

2018 első mixajánlóját itt találod!

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply