Újra itt a mixajánló rovat! Nem kell többé azon törnöd a fejed, hogy mit hallgass útközben, melóban, suliban, otthon vagy edzés alatt!

Bun The Grid w/ Etch, Tim Parker, Itoa, Bulu @ Radar Radio 13-01-2017

Etch, Tim Parker, Itoa és Bulu egy vidám műsorral hangolódott a március végére szervezett Horizon fesztiválra. Maga a rendezvény elég ígéretes: Európa legnagyobb törpeállama, Andorra kétezer méteres hegycsúcsai közt fellép például Rockwell, OM Unit, Icicle, Technimatic, Floating Points, Mala, Oneman, Mumdance és még sok egyéb izgalmas fellépő mellett a fent említett négy zenész is. A háromórás adásban igazi örömzenélés hallható, de főleg a 160-170 bpm körüli érdekességek dominálnak.

13WeeksOneman Tape Packs

A londoni XOYO klub tavaly egy izgalmas koncepciójú buli sorozatot indított, melynek lényege röviden annyi, hogy a line-up összeállítását 13 hétre egy-egy neves művészre bízzák. A három hónapig tartó sorozatok felelősei eddig olyan kifogástalan ízléssel rendelkező arcok voltak, mint például Benji B, Jackmaster, vagy a Bicep duó. Március végéig Andy C estjeitől hangos a XOYO, de az alábbi hanganyagok nem hozzá, hanem Oneman-hez kapcsolódnak. Mindenki kedvenc szelektora – aki zenék készítése nélkül lett híres DJ – közzétette néhány szett felvételét, melyek nyár végén illetve ősz elején pörögtek élőben, mikor ő volt a bulik kurátora. Eddig öt mix szerepel a playlistben, olyan nevektől, mint Wiley & Slimzee, Ben UFO, Artwork b2b Skream, Benji B és Oneman… nem érdemes egyiket sem kihagyni, ha bírod a grime, bass, garage, house és techno zenéket.

Random Movement Podcast #86

Január első heteiben kifejezetten jó hallani egy olyan drum&bass mixet, ami tele van megjelenés előtt álló, friss darabokkal. Mindenki kedvenc likvidfunk producere és lemezpörgetője, Random Movement maradéktalanul kielégíti közel száz percben az efféle igényeket, ráadásul nem csak a lélekbéz fér bele a szelekcióba, felcsendül még néhány szigorúbb roller és jump-up is.

Bailey / Mi-Soul Radio / Wed 11pm – 1am / 25-01-2017

Semmi bazári hülyeség, csak minőségi, friss drum&bass, likvidfunk és jungle számok szólnak Bailey január 25-i műsorában, néhány klasszikussal vegyítve.

Soft Shell Mix #1 – Tibor

Február 4-én, szombaton egy új buli sorozat és szervezőbrigád, a Soft Shell debütál a Müsziben három vendéggel Angliából. Az Endgame, Organ Tapes és Jester neveivel fémjelzett eseményen szólni fog mindenféle izgalmas, nehezen kategorizálható klubzene, ami többek közt az angol és amerikai rapből, grime-ból, rave-ből, zajzenékből és még ki tudja mikből táplálkozik. A Soft Shell első mixéért a csapat egyik embere, Tibor felel. Félórás mixe meggyőző lehet azoknak, akik egy szokatlan zenei élményre vágynak a budapesti éjszakában, de ízelítő nélkül nehezen indulnának meg a szombat esti buli irányába.

DJ Randall, Die, MC Fats + MC Inja – 28th December 2016

Igaz, nem januárban, hanem még december végén történt az, hogy DJ Die, Randall, MC Fats és MC Inja beszabadultak a Rinse.FM stúdiójába, de azt az őrületet, amit műveltek, hiba lenne kihagyni. Funk, ghetto house, uk hardcore, electro, jungle és drum&bass zenék szólnak két órán át a két MC szövegelésével és énekével, na és persze megy az ökörködés ezerrel. 37. percnél a Gypsy Woman remix… túl sok.

Solid Steel Radio Show 27/1/2017 Hour 1 – Martyn

A neves földalatti és elektronikus Ninja Tune címke Solid Steel mixsorozatában második alkalommal szerepel a Hollandiából származó Martyn. A zenei karrierjét drum&bass-szel indító producer egy lassú lefolyású, nyugodt szettet pakolt össze, melyben ambientes, indiai és törzsi motívumok vegyülnek némi négynegyedes ütemmel. Tökéletes mix lazuláshoz vagy másnapos reggelekhez.

Exit Records presents Fixate & Sinistarr 11th January 2016 @ Radar Radio

Aki lemaradt Fixate december végi budapesti fellépéséről, némi vigaszt találhat ebben a Radar rádiós mixben. A műsor első órájában az Exit kiadó zenésze főleg felezett drum&bass-t pakol egymás után, a szettjét egyébként egy hazai művész, Zomblaze számával indítja. A második óráért a detroiti Sinistarr felel, aki elsősorban saját diszkográfiájából válogat.

Formula Records w/ Champion b2b Roska – 18th January 2017

Kongákkal és törzsi elemekkel teli UK funky zenéket, vad basszusmeneteket és egy kis UK garage-t szállít a bass music ezen szegletének két legnagyobb mestere, Roska és Champion.

Benji B – BBC Radio1 Incl Addison Groove Guestmix – 12-Jan-2017

Szokásosan csakis a legjobb soul, hiphop, funk és elektronikus zenéket pörgeti Benji B idei második műsorában a BBC-nél, plusz egy különleges Addison Groove vendégmix is helyet kap. Az egyórás szettben a footworköt angolosító művész olyan oldalait is megmutatja, amiket eddig kevésbé ismerhetett a nagyközönség.

Tom Shorterz – Lobster Boy Mixtape (2017)

A Rinse.FM-en rendszeres műsorral jelentkező Tom Shorterz jegyszi a Lobster Boy címke legújabb megjelenését, ennek örömére a kiadó főnöke, Redlight (korábban DJ Clipz) felkérte a srácot egy mix elkészítésére. Az egyórás szettben főleg a kiadóra jellemző basszusorientált, nem túl művészkedő, nem túl szirupos klub-house zenék követik egymást, az utolsó harmadban pedig fokozódik az izgalom néhány UK hc hatású trekk segítségével.

De School Takeover – Interstellar Funk – 7th January 2017

Január első szombatján az amszterdami De School klub (ami valójában jóval több egy szimpla klubnál) uralta a Rinse.FM-et és nem mellesleg meg is ünnepelte első születésnapját. A klub nagy rajongója és rendszeres vendége a szintén holland Interstellar Funk, aki egy izgalmas, erősen sci-fi hangulatú electro és funk zenékből építkező szettel rukkolt elő.

Mentalien at Dzsungel Konyve 2017.01.24

A Mixer rovat Szégyentelen Önpromóció alrovatában a legutóbbi Dzsungel Könyve adás kapott helyet. Lélekkel teli basszusok, kísérletező zenék és szigorú rollerek Mentalientől bő két órán át.

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply