Kimondottan ütősre sikerült a Dispatch új megjelenése, amelyen a tüneményes bristoli Kyrist debütál négy klassz trekket szállítva a mélyebb tech rajongóinak. Erős sodrású bassline-folyamok, csak tapasztalt búvároknak!

Nincs is annál jobb párosítás, amikor a szépség a tehetséggel kéz a kézben jár. Persze nem a virágos réten, hanem jelen esetben ezer méter mélyen. A mindössze 26 esztendős leányzó első Dispatch EP-jével igazi deep-tech vizekre kalauzol, amin többek szerint hallani, hogy még nem teljesen kiforrott a hangzása, de igazából eléggé rendben van ez a megjelenés (személy szerint nekem a korábbi számai is bejöttek). Tény, hogy inspiráló lehet, ha Sam Binga a lakótársad, még akkor is, ha csak tavaly költöztél Bristolba, ami szintén adhat egy plusz lendületet az elkövetkezendő időszakra vonatkozóan. “Ez remek évkezdés. Mostanában álltam le a fűvel, és sokkal produktívabb vagyok. (…) Azóta 8-9 zenét írtam, míg előtte egy trekk legalább egy hónapot vett igénybe.” – olvashatjuk egy friss, ugyanakkor meglepően őszinte, UKF interjúban.

Mindez jó döntésnek bizonyult, hiszen a Venomous még ki sem hűlt, máris célegyenesben egy újabb EP szintén a Dispatch-en, és jön egy megjelenés az Addictive Behaviour színeiben is. De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük, mi is az aktuális felhozatal.

Alapvetően a Steo közreműködésével készült Find A Meaning az, ami hangulatában valamelyest eltérő (főként a vokál és a világos hanghatású pad-ek, miatt). Ettől eltekintve a másik három zene (Venomous, Tectonicz és No Remorse) brutálisan sötét, rengeteg lo-pass filterrel operáló, dinamikusan pattogó dobokon gördülő fojtott agresszió. Változatos bassline kompozíciókat, szétfilterezetten tekergő lead-orgiákat kapunk, amelyek láncolata visszafogott, mégis erőteljes funkot ad a trekkeknek.

A 16-án megjelent Kyrist cucc abszolút beleillik a kiadó zenei profiljába, arról nem is beszélve, hogy Ant TC1 csapata hatalmasat ment 2016-ban (külön kiemelendő a Dispatch Dubplate-en megjelent The Ladders single, illetve a zseniális DLR album), és idén is kőkemény a tempó. Már kapható két új EP (Cruk és Mako), illetve sorra jönnek majd az új anyagok olyan arcoktól, mint Scar, Dub Head, Xtrah, Amoss & Frea4knc és Commix. Királyság!

Share.

About Author

Leave A Reply