Elég népszerű volt az a 2014 októberében feltöltött fotó, amin Digital három zenésztársával, név szerint Spirittel és a Total Science duóval pózolt egy stúdióban. Ki tudja, mennyi drum&bass rajongó szívét dobogtatta meg az a kép: belegondolni is hátborzongatóan jó volt, hogy milyen remek zenék sülhetnek ki egy ilyen közös zenélés során. A négyesben történt stúdiózás eredményei közül először az évösszegzőnkben is előkelő pozícióban végző C.I.A. válogatáson lehetett hallani egyet, a rettentően morcos Apply The Pressure-t. Év végére két 10”-es korong formájában – és persze digitálisan is – további négy kiváló roller került közkézre, melyeknek hallatán csak egy kérdés merül fel: ugye kapunk még több ilyen tánctérre szánt bombát a négy jó baráttól?

Az egyes számú C.I.A. vs Phantom Audio lemez A-oldalán egy valódi basszusorgia kapott helyet, melyben néhány okosan adagolt dubos elem fért már csak el a tengermély frekvenciák mellett. Míg a Rumble-ben a Total Science dominál (lásd a kísértetiesen hasonló Respect Due-t), az Overlord-ban Digital dzsungeles, öregsulis hangzása kerül előtérbe. Öröm hallani a ropogós breakeket és sci-fi effekteket – megunhatatlan párosítás.

A második forduló egy fokkal vadabbra sikerült, főleg a Jigsaw, amiben felszínre tör mind a négy producer klasszikus, semennyire sem visszafogott énje. Régi arcok számára esélyes, hogy ez a felvétel lesz a legkedvesebb, hiszen benne van minden olyan elem, ami ismerős a 2000-es évek eleji Digital, Spirit, vagy TS zenékből. Hasonlóan savas és sötét a Fall Down is, ám ebben az esetben a jungle előtti UK hardcore-korszak is szerephez jut néhány jellegzetes minta segítségével.

Az organikus hangzású, jungle-ből alaposan merítő drum and bass zenéket keresőknek ez a négy trekk valódi csemege és egyben hiánypótló anyag!

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply