A nyár utolsó hónapjáról készült mix-válogatás főként a napsütéses és vidám szettekről szól!

Redeyes – Sunandbass Podcast #62

Gyönyörűen összefoglalta a liquid funk jelenét Redeyes ebben a mixben. Csakis a legjobb lélekkel teli basszusokat válogatta be, melyek közt túl sok vidám darab nem nagyon szerepel, de a forró nyári napokhoz mégis jól passzol a szelekció. Akad néhány kevésbé egyértelmű szépség a múltból is!

DJ Die & Dismantle & Inja – Gutterfunk on Worldwide FM 26th July 2017

Ebben a Gutterfunk műsorban is elhangzik olyasmi duma, hogy “senki sem szórakozik olyan jól, mint mi”; ami persze nem igaz, mert bárki, aki meghallgatja Die, Dismantle és Inja műsorát, pont ugyanolyan jól fogja érezni magát, mint a házigazdák. Nagyon átjön a vidám és lélekkel teli hangulat, meg persze az, hogy a csapat nem veszi a kelleténél komolyabban magát. A Gilles Petersonnál összehozott szelekcióban repkednek az exkluzív darabok a soul-tól a középtempós őrületeken át a dzsungelig. A szett egyik csúcspontja 1 óra 41 percnél jön!

Chimpo – 96 Hitz Inna Jungle Style An Fashion

1996 címmel egy olyan öregsulis – ingyen tölthető – dzsungelt dobott össze Chimpo, hogy nehéz lesz ezt túlszárnyalnia idén bárkinek is, aki jungle zenét ír. Ha maga a track nem lenne elég, a manchesteri mókamester még egy rövid mixet is összeállított olyan exkluzív, általa dzsungelesített számokból, amik szinték ’96-ban jelentek meg. Ha már nosztalgiára kerül a sor, akkor azt így kell csinálni.

Mumdance, DJ Vibes, Slipmatt & Billy Daniel Bunter – Rinse.FM 22nd August 2017

Az indokolatlanul sok pofázás (főleg az első húsz percben) eléggé megnehezíti azt, hogy Mumdance különleges, uk hardcore-t körbejáró műsorát felhőtlenül élvezni lehessen, de hiba lenne kihagyni ezt a három hc legenda és a házigazda közt zajló b2b szettet. Repkednek az érzelmes, nagy zongora riffek, a mikiegér-vokálok és a lecsupaszított breakek. Zeneileg imádnivaló műsor.

DJ Randall & Inja – Live from Dalston Roof Park 31st August 2017

Mostanában szerencsére több mix is felbukkan a drum&bass DJ-k kedvenc drum&bass DJ-jétől, Randalltól. Ebben a rövid Rinse.FM-es szettben is hibátlan a szelekció és lendületes a mixtechnika. Úgy szórakoztat és robbant hangulatot Randall, hogy közben egy pillanatra sem válik bazárivá, sőt.

K-Lone – Watch The Hype Mix 039

Fokozatosan kibontakozó, lassan átalakuló mixet prezentált K-Lone, ami összhangban van a zenész saját műveivel. Mély, tribal-ös, techno és bass music által inspirált számok sorakoznak egymás után; összességében egy meditatív, utaztatós szett lett a végeredmény.

Lenzman – Respect DnB Radio 08.02.2017

Észak-amerikai turnéját indította ezzel a szettel Lenzman néhány hete; ez alapján fix, hogy minden állomáson meggyulladt a közönség. Jó érzékkel elővett régiségek váltakoznak aktuális és jövőbeli kedvencekkel, szóval a művész szokásosan kiváló formáját hozza. A mix elején felcsendül a ritkán hallható NAO szám Dawn Wall remixe (miért nem lett ez még közkinccsé téve?), az utolsó percekben pedig ízelítőt kapunk FD idén várható EP-jéről, ami Lenzman címkéjén, a North Quarter-en jön majd ki.

Equiknoxx – Dimensions 2017 Mix #14

Meglehetősen kaotikus és kiszámíthatatlan ez az Equiknoxx mix, tehát pont olyan, mint a zenéik. Ahogyan saját számaik esetében, itt is közvetlenül, vagy közvetve Jamaikához kapcsolódó hangzás dominál, de belefér a képbe néhány elborult elektronikus megfejtés is. Szinte percről-percre vesz meglepő fordulatokat a szett, ami egyszerre teszi könnyen szerethetővé és utálhatóvá is ezt az egyórás anyagot. Érdemes egy esélyt adni neki.

Benji B w/ Kelela & Zed Bias – BBC Radio 1 24-08-2017

Kelela interjú és ismerkedés Zed Bias-szel, mindkét esetben közelgő albumaik kapcsán; valamint rengeteg jó zene az elektronika, funk, hip-hop és broken beat világából. Új King Krule és Wen számok, huh…

Emma G & MC Tali – Soulside Sessions Volume 9

Ügyesen válogatott, főleg lélekkel teli basszusokra énekel és rappel a drum&bass történetének egyik legjobb női MC-je – ezzel a kombóval nem igazán lehet hibázni! Néhol furcsa átmeneteket prezentál Emma G, de Tali hangja és mondanivalója ellensúlyozza ezeket az alig észrevehető hibákat. Érthetetlen, hogy egy ennyire jó, ráadásul a múltban rengetegszer bizonyított művésznőt miért nem ugrálják körbe az A-listás producerek; jóval több megjelenést érdemelne Tali.

Greg Wilson – Live from Sunset Campout festival

Az idén 57 éves, Manchesterből származó zeneguru, Greg Wilson egy kaliforniai fesztiválon játszotta július végén ezt a szettet, amit élőben valószínűleg hatalmas élmény lehetett hallani. A mindenféle exkluzív editektől hemzsegő diszkó és funk mix garantált, hogy jókedvet csinál mindenkinek!

Detroit Swindle – Heist Podcast #15

Funkkal és diszkóval indul az amszterdami Detroit Swindle duó szettje, később pedig bekúsznak az erősen négynegyedes lábdobbal megáldott, de továbbra is nagyon funky számok. Igazi napsütéses, feszülés mentes szelekció.

Monki & Mella Dee – Live on BBC Radio 1Xtra 2017-08-14

Szokásához híven Monki ebben a műsorban is megmutatta, hogy mi a helyzet a négynegyedes klubzenék világában jelenleg. Mella Dee egyórás élő vendégmixe pedig egy elég vad menet, amiben olyan techno zenék dominálnak, amikből a funk sem hiányzik.

Disclosure b2b Annie Mac – Live at Café Mambo for Radio 1 In Ibiza 2017

Ezt a mixet csak akkor indítsd el, ha egy pillanatig sem szeretnél komolyan gondolkodni azon, hogy mi szól majd a következő másfél órában; illetve ha reális elvárásaid vannak egy Ibizán felvett Radio 1 bulitól. Viszont ha szereted a funk house-t, azon belül is a műfaj nagy, millennium környékén született slágereit, akkor ne habozz, nyomj rá a lejátszó gombra, mintha nem lenne holnap, ugyanis Annie Mac és Disclosure erősen hakniszagú szettje hemzseg az efféle gyöngyszemektől. A meglepetés vendégek előadása viccen kívül erős.

Próbáld ki ezeket a mixeket is:

Korábbi ajánlók: július, április, március, február, január

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply